Zlatica Gregorová Správy

Chystajte konáre aj listy: V Šali aj Veči bude posledný vývoz bioodpadu

Spolu s jesennými prácami nastúpili do svojich záhradiek aj ich majitelia. Treba ich pripraviť na zimný odpočinok.

Ilustračný obrázok k článku Chystajte konáre aj listy: V Šali aj Veči bude posledný vývoz bioodpadu
Foto: Zlatica Gregorová

Stromy aj kvety či trávnik, ktoré počas jari a leta robili radosť, teraz treba dôkladne poorezávať a zbaviť ich nepotrebných častí.

Vyvezú odpad

Mesto Šaľa preto vyjde záhradkárom v ústrety a zabezpečí aj v novembri vývoz rastlinného odpadu. Stačí si len všimnúť termín a miesto a prichystať zbytky podľa požiadaviek.

„Vo Veči sa zelený odpad poslednýkrát vyvezie 22. novembra 2019 (v piatok). Večania môžu vykladať svoj zelený odpad do 15.00 hod. V Šali je posledný termín na vývoz bioodpadu stanovený na 23. novembra 2019 (v sobotu). Obyvatelia šalianskych rodinných domov môžu vykladať svoj bioodpad do 9.00 hod.,“ informovala Dajana Hanesová z Mestského úradu Šaľa na sala.sk.

Biologicky rozložiteľný odpad vyložte najneskôr v deň zberu pred dom. Konáre postrihajte a zviažte, bylinný odpad uložte do vriec, košíkov alebo debničiek.

Aj na rok

Mesto Šaľa bude s pravidelným zberom zeleného odpadu pokračovať opäť aj na budúci rok. Prvý termín je stanovený na január. V tomto termíne bude prebiehať zber vianočných stromčekov,“ doplnila šalianska hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM