Webnoviny - Rôzne

Chrípkové obdobie už v kraji doznieva

Po niekoľkých týždňoch nemusela svoje brány zatvoriť žiadna materská, základná či stredná škola. Počet chrípkových ochorení klesol oproti minulému týždňu o 11,7 percenta.

Chrípkové obdobie v Nitrianskom kraji už s najväčšou pravdepodobnosťou doznieva. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre zaznamenal spolu 10 042 akútnych respiračných ochorení, čo je pokles o 9,3 percenta. Z toho chrípku a chrípke podobné ochorenia lekári hlásili v 1 688 prípadoch. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 358 osôb, čo predstavuje 3,6 percent z celkového počtu hlásených ochorení. Z toho bolo 50,8 percent sínusitíd, 21,8 percent pneumónií a 27,4 percent otitíd. Ochorenia hlásilo 78 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 71 percent lekárov pre dospelých.

Pandemická chrípka A(H1N1) 2009 sa vyskytla štyrikrát, rovnako ako minulý týždeň. Dva prípady boli v okrese Nitra a po jednom v okresoch Levice a Šaľa. Zároveň v kraji zaznamenali aj päť ochorení na SARI, čo je syndróm ťažkej respiračnej nedostatočnosti. Dva prípady hlásili lekári v okrese Nitra a po jednom v okresoch Šaľa, Nové Zámky a Komárno.

Foto: SITA/Kvetoslava Mudríková WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM