Zlatica Gregorová Rôzne

Chorý poník Roland sa lieči: Platí prísny zákaz kŕmenia v Babičkinom dvore, FOTO

Bývalý areál nemocničného parku v Šali je výnimočným miestom. Obyvatelia mesta i návštevníci trávia voľný čas v príjemnom prostredí.

Ilustračný obrázok k článku Chorý poník Roland sa lieči: Platí prísny zákaz kŕmenia v Babičkinom dvore, FOTO
Zdroj: Mesto Šaľa

Okrem nich tu radi zavítajú aj deti, pre ktoré tu mesto osadilo niekoľko atrakcií. Dá sa tam vyšantiť na preliezkach, kolotoči alebo aj šmýkačke. Mládež aj dospelí si môžu zahrať ping-pong.

Milý zverinec

Okrem herných prvkov je tu aj Babičkin dvor. Domov pre domáce zvieratá, ktoré prinášajú radosť a sú oživením mestského prostredia. Pod palcom ich má správkyňa Katka Rimovská, ktorá sa o svojich miláčikov stará deň čo deň. Vie, čo má ktoré z nich najradšej. Nájdete tu poníky, mini kozy, quessantské ovce, zajace, sliepky, morky, morča.

Chorý poník

Areál zvieracieho výbehu aj stajní a voliér je oplotený s výrazným zákazom kŕmenia zvierat. Mesto aj správkyňa Katka v poslednej dobe čoraz častejšie bojujú s návštevníkmi, ktorí nechápu, že zvieratám netreba v žiadnom prípade nosiť zvyšky ľudského jedla. Nie každý zákaz rešpektuje. To sa následne odrazí na zlom zdravotnom stav zvierat.

Prekrmovanie má za následok veľké bolesti.

Tie prežíval poník Maťo vlani, v lete a len ťažko sa z nich dostával. Teraz sa do problémov vďaka návštevníkom a ich dokrmovaniu dostal druhý poník Roland. Poník namiesto užívania si príchodu jari musí ležať vo svoje stajni a liečiť sa. Kvôli veľkej bolesti v kopytách má problém stáť a tak musí veľa oddychovať. Nedávno sa ne neho pozrel kováč a poradil, čo robiť.

Bahnový kúpeľ

Ako nás informovala hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová, poník Roland bojuje s nepríjemným ochorením. „Zápal kopytnej škáry má Roland zapríčinený jedinou vecou: prekŕmením. Špeciálne podkutie nie je v tomto prípade nutné. Nevyhnutné je však začať s poriadnou diétou. Okrem diéty mu pomôžu aj chladivé „bahnové kúpele“. V zadnej časti výbehu má poník jamu s vodou. Bahno mu bude kopýtka masírovať a zároveň aj príjemne ochladzovať. Okrem uzdravenia poníka je dôležité, aby návštevníci parku nič zvieratám nenosili.

Prísny zákaz

„Dôrazne žiadame návštevníkov parku, aby zvieratá nekŕmili! Pre deti a ich rodičov je kŕmenie chvíľková radosť, štvornohým miláčikom však spôsobuje dlhodobé zdravotné problémy,“ prízvukuje Erika Kollerová.

Chorý poník Roland sa lieči: Platí prísny zákaz kŕmenia v Babičkinom dvore, FOTO
2
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM