Hádzaná

Chemičky majú nového trénera: Talentovaný tím povedie Rudolf Petrikovič

Nový tréner Šale známy! Vedenie HK Slovan Duslo Šaľa krátko po tom, čo neponúklo Tomáši Kuťkovi predĺženie zmluvy, oznámilo meno nového kouča talentovaného družstva. Slávny klub vytiahol meno z domácej kuchyne, chemičky od novej sezóny povedie Rudolf Petrikovič, dlhoročná "pravá ruka" trénerov Šale.

Ilustračný obrázok k článku Chemičky majú nového trénera: Talentovaný tím povedie Rudolf Petrikovič
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa

„Už vlani sme uvažovali o Petrikovičovi, ale vtedy sa situácia vyvinula inak. Po roku sme sa vrátili k tejto možnosti a rozhodli sa dať mu príležitosť byť hlavným koučom. Okrem družstva žien bude mať na starosti aj koordináciu práce v mládežníckych kategóriách, v ktorých dosiahol so svojimi zverenkami viacero úspechov. Zmluvu sme ešte nepodpísali, dĺžka kontraktu bude závisieť od vzájomnej dohody,“ povedal pre agentúru SITA sekretár HK Slovan Duslo Ladislav Kovács k obsadeniu trénerského postu 45-ročným Petrikovičom.
Realizačný tím Šale potom už zostáva v nezmenenom zložení, asistentkou kormidelníka bude naďalej Ľudmila Boltenkovová, fyzioterapeutom Alexander Boltenkov a lekárom Jozef Grell.

„Bolo to pre mňa prekvapenie. Ak mám pravdu povedať, nemal som ambíciu byť koučom ženského družstva. Dlhé roky sa venujem práci s mládežou a myslel som si, že v tom budem aj pokračovať. Príliš som si možnosť prejsť k tímu dospelých nepripúšťal. Keď ma však druhýkrát oslovilo vedenie klubu, tak som si povedal, že sa treba s touto úlohou takpovediac popasovať. Ponuku som prijal aj vzhľadom na to, že v Šali je mladý hráčsky kolektív. Zobral som to ako výzvu. Myslím si, že s Ľudkou Boltenkovovou to spolu zvládneme,“ poznamenal k svojmu angažovaniu Petrikovič.

Šalianske hádzanárky získali v uplynulej sezóne pod vedením Tomáša Kuťku, ktorému vedenie klubu neponúklo predĺženie spolupráce, strieborné medaily. Vo finále podľahli suverénnym hráčkam Iuventy Michalovce 0:3 na zápasy. Odchádzajúci tréner bezprostredne po poslednom stretnutí sezóny v rozhovore pre televíziu TA3 uviedol: „My sme dali v Šali obrovský priestor mladým hráčkam, tak ako v histórii šalianskej hádzanej asi nikto. A verím, že Šali sa to raz pozitívne vráti v dobrom, aj keď je to už nezažijem, nakoľko som ponuku na predĺženie zmluvy nedostal. Duslo sa vraj chce uberať inou cestou. Beriem to ako profík, je to legitímne právo klubu rozhodnúť sa či trénerovi predložiť novú zmluvu. Napokon odchádza Jupp Heynckes, odchádza Peter Mikula (HKM Zvolen – pozn. red.) – to sú tréneri, čo uhrali titul a idú preč, a ja som len vicemajster. Navyše o šesťdesiatnikov sa nikto netrhá, takže beriem to absolútne pragmaticky a uvidíme čo prinesú nasledujúce dni.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM