Zlatica Gregorová Samospráva

Chcú zvýšiť bezpečnosť: Osadia merače rýchlosti i svetelné gombíky

Situácia na našich cestách je čoraz zložitejšia. V preplnenej premávke ľudia hľadajú spôsob, ako sa čo najrýchlejšie dostanú do práce a domov.

Ilustračný obrázok k článku Chcú zvýšiť bezpečnosť: Osadia merače rýchlosti i svetelné gombíky
Foto: Zlatica Gregorová

V meste Šaľa o tom vedia svoje. Na výstavbu obchvatu obyvatelia čakajú desiatky rokov. Len nedávno spolu s ďalšími obyvateľmi šalianskych dedín spísali petíciu za znovuobnovenie železničnej trate Šaľa – Neded. Tá bola zrušená v roku 2010. Riešenie je zatiaľ v nedohľadne.

Svojpomocne

Aj výluka vlakovej dopravy z časti nášho okresu má za následok hustú premávku a kilometrové kolóny. Šalianske dediny aj mesto si tak zatiaľ musia pomôcť sami. Samosprávy organizujú cestnú premávku tak, aby čo najmenej obťažovala obyvateľov a zabezpečila im pokojný spánok. Zníženie rýchlosti v zaľudnených častiach usmerňujú retardérmi.

Vyššia bezpečnosť

Okrem nich sa v Hájskom nedávno rozhodli, že zvýšia bezpečnosť na cestách.

Obec zverejnila výzvu na predloženie ponuky. Jej hlavným predmetom je „osadenie dvoch meračov rýchlosti motorových vozidiel a optické zvýraznenie plochy vodorovného značenia troch existujúcich priechodov pre chodcov aktívnymi dopravnými gombíkmi na ceste III/1689, “ informuje obec Hájske. V dedine plánujú osadenie meračov, ako aj umiestnenie dopravných gombíkov na ceste, financovať z vlastných zdrojov.

Predpokladaná suma zákazky je vyčíslená na 15 300 eur. Práce by mali byť dokončené do konca marca 2020.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM