Zlatica Gregorová Rôzne Správy

Chcú vytvoriť nové centrum: Bude slúžiť deťom a mládeži

Jedno nízkoprahové zariadenie už v našom meste vzniklo v tomto roku. Nápad založiť centrum pre deti a mládež odznel už vlani.

Ilustračný obrázok k článku Chcú vytvoriť nové centrum: Bude slúžiť deťom a mládeži
Foto: Zlatica Gregorová

Na zasadnutí Komisie kultúry a cestovného ruchu pri Mestskom zastupiteľstve v Šali centrum prezentovali jej členovia Alena Demková a Miroslav Demín.

Sociálna pomoc deťom a mládeži

Tento druh služby predstavuje sociálnu pomoc, ľahko dostupnú klientom bez množstva administratívnych prekážok. Zariadenia podobného typu poskytujú svojim klientom ambulatnú, terénnu služby alebo aj ubytovacie možnosti. V Šali je hneď niekoľko občianskych združení, pomáhajúcich ľuďom v rôznych kritických životných situáciách. Prevádzkovateľmi sú prevažne neziskové organizácie. V tomto prípade bude pomoc určená deťom a mládeži.

Zostavenie skupiny odborníkov

Cieľovou skupinou nízkoprahového za­riadenia by mohli byť napr.  deti a mladí ľudia nachádzajúci sa v ťažkej životnej situácii. Ďalej je potrebné nájsť a zabezpečiť vhodné priestory na prevádzku nízkoprahového zariadenia, napr.  v kultúrnych zariadeniach, ktoré mesto prevádzkuje, a kvalifikovaných odborných pracovníkov, ktorí by sa sústavne vzdelávali a vedeli zaujať návštevníkov zariadenia(í).“ informuje mestský web, sala.sk.

Podľa dostupných informácií je teraz potrebné zostaviť skupinku ľudí, ktorí by začali s prípravnými prácami na zriadení tohto centra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Šaľa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM