Peter Štrbo Hádzaná

Cez víkend privítame hádzanárskeho nováčika z Poruby

Tento ročník medzinárodnej hádzanárskej súťaže žien – WHIL vojde do hádzanárskej histórie z dôvodov množstva neodohraných duelov.

Keď sa už zdalo, že víkendové 19. kolo medzinárodnej hádzanárskej súťaže bude kompletné, narušila ho správa hygienika z Bánoviec n/B, ktorá hovorí o chrípkovej epidémie v tomto kolektíve a tak HK Gábor na majstrovský zápas do Veselí n/B nepocestuje.

Náš sused v tabuľke bude tak mať už troj zápasový sklz v neodohraných dueloch. Vzhľadom k tomu, že skoro polovička účastníkov WHIL-ky (šesť družstiev) pre chrípkovú epidémiu neodohrala plný počet zápasov, tak je aj samotná tabuľka majstrovskej neprehľadná.

Verme, že nášmu víkendovému duelu v Šali (sobota 19.2.2011 o 18­.00 hod.) s nováčikom DHC Sokol Poruba nič brániť nebude. S Porubou sa naše dievčatá stretli v 6. kole, keď sme dokázali u súpera zvíťaziť 33:35 (15:17). V zápase bohatom na góly sa v domácom DHC darilo strelecky Richvalskej – 11 gólov, Tomečkovej – 7 a Adamíkovej, ktorá zaznamenala 5 gólov. V drese Dusla dobre kontrovala Vidiečanová – 11 gólov, sedem pridala Bérešová a päť pivotka Trochtová.

V doterajšom priebehu súťaže (poznámka: odohral iba 16 zápasov) získal nováčik 9 bodov, keď na domácej palubovke porazil Písek 39:25; Bánovce n/B 32:29 a Most 28:27. Vyhral aj v Jindř. Hradci 23:29 a doma remizoval s našim susedom v tabuľke Zlínom 25:25. Nováčik súťaže sa opiera najmä o výkony pätice reprezentantiek (Adámková, Hrbková, Selucká, Tomečková – 70 a Richvalská 109 gólov v doterajšom priebehu súťaže) a tak treba vidieť, že nás bude čakať v sobotu neľahký súboj. Veríme však, že strelecky sa bude v zápase s nováčikom dariť aj našim strelkyniam Szarkovej – 105 gólov a Vidiečanovej – 101 gólov, ktoré sú v tabuľke strelcov ihneď za Richvalskou. Práve z toho dôvodu budú potrebovať naše dievčatá aj podporu Vás priaznivcov, ktorí ste boli doposiaľ ich ďalším hráčom. Návšteva vyše 600 divákov na poslednom víťaznom majstrovskom dueli s Olomoucom sa radí po Michalovciach k najväčším v súťaži, čo je dobré vysvedčenie aj pre hru a výkony zvereniek trénera Michala Lukačína.

V 19. kole sa ešte odohrajú ďalšie zápasy:

Písek – ŠKP Bratislava Trenčín – Partizánske Most – Jindř. Hradec V nedeľu dohrajú kolo zápasmi: Slávia Praha – Olomouc Zlín – Michalovce

V priebehu týždňa sa uskutočnila dohrávka, v ktorej vyhral Písek v Jindř. Hradci 27:28 a posunul sa v tabuľke na 9. miesto.

Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM