Peter Štrbo Futbal

Cez víkend kanonáda Dlhej aj skvelé výkony Trnovca i Vlčian

Majstrovské futbalové súťaže sa nezastavili ani počas uplynulého víkendu. Piatu ligu naďalej vedie Močenok, ktorému cez víkend na diaľku pomohol okresný "kolega" z Vlčian. V II. triede neprehral ani jeden náš zástupca, potešil predovšetkým

[color=#cc0000]­[size=14]IV.li­ga[/size][/co­lor]

Štúrovo – Neded 3:1 (2:1) góly: Bábsky 3 – Charizopulos Po pätnástich minútach išli domáci do vedenia po presnom zásahu Bábskeho. Aj napriek aktívnemu hernému prejavu Štúrova sa Nededu podarilo v 24. minúte vyrovnať, presadil sa Charizopulos. Krátko pred polčasovým hvizdom však Bábsky svojim druhým gólom v zápase vrátil domácim vedenie. Rovnaký hráč päť minút po návrate zo šatní zavŕšil svoj hetrik. Neded na tieto presné zásahy už nenašiel odpoveď a z juhu Slovenska si priviezol prehru 1:3.

Horná Kráľová – Šahy 3:0 – kontumačne Futbalisti Hornej Kráľovej prišli k trom bodom bez toho, aby si vôbec obuli kopačky. Súper zo Šiah nepricestoval a bolo z toho kontumačné víťazstvo 3:0.

[color=#cc0000]­[size=14]V.li­ga[/size][/co­lor]

Tešedíkovo – Trstice 3:0 (2:0) góly: Bende 2, Raček Domáci od úvodu potvrdzovali, že na vlastnom ihrisku sú celkom iným mužstvom ako na trávnikoch súperov. Do prestávky viedol „Pered“ po góloch Račeka a Bendeho 2:0. Po obrátke sa Tešedíkovo už nemalo kam ponáhľať, v 55. zvýšil na 3:0 Bende a prakticky bolo po zápase. Domáci celok si trojgólové vedenie ustrážil až do záverečného hvizdu.

Ohrady – Vlčany 1:2 (1:1) góly: Harsányi – Štrbac, Cifra Rozbehnuté Vlčany mali proti domácim Ohradom, ktoré sú druhé v tabuľke, veľmi ťažkú pozíciu, nakoľko bol ich súper stále v hre o postup. Na jar však zástupca nášho regiónu už niekoľkokrát preukázal, že sa v tejto súťaži nemusí báť nikoho a bez rešpektu sa pustil aj Ohrád. Vlčany už v 13. minúte viedli exportným gólom Štrbaca 1:0. Nepoddajní domáci sa vrátili do zápasu krátko pred odchodom do šatne, Harsányi sa dobre zorientoval po rohovom kope a v 43. minúte vyrovnal na 1:1. Po obrátke hostia nepoľavovali v aktivite, práve naopak, a odmenou im bol presný zásah kanoniera Cifru v 69. minúte. Viac gólov už v stretnutí nepadlo a presný zásah Marián Cifru sa tak napokon ukázal aj ako víťazný. Strelec Vlčian vsietil už svoj 22 jarný gól a na lídra streleckej tabuľky stráca len jediný presný zásah. Víťazstvo Vlčian veľmi pomohlo inému okresnému zástupcovi – Močenku, ktorý má vďaka tomuto výsledku náskok troch bodov práve pred Ohradmi.

Lehnice – Močenok 1:1 (1:0) góly: Lengyel – Michalík V tabuľke prvý Močenok čakal cez víkend náročný duel proti Lehniciam, ktoré ešte stále môžu pomýšľať na prvú priečku. Ani jedno z družstiev sa nezatiahlo do obrannej ulity, o pekné momenty tak nebola núdza. Otvárací gól však prišiel až v závere prvého dejstva, v 44. minúte sa presadil domáci Lengyel. Po prestávke chcel Močenok čo najrýchlejšie odpovedať, snaha hostí vyústila vo vyrovnanie v 56. minúte, loptu za chrbát domáceho gólmana Fišana dostal Michalík, ktorému sa v ostatných kolách strelecky darí. Ani jednému z mužstiev sa nerozhodný výsledok nepozdával a ako Lehnice, tak i Poľnohospodár sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Obecenstvo však už žiadne góly nevidelo a po remíze je Močenok dve kolá pred koncom veľmi blízko k postupu do IV. ligy.

Okoč-Sokolec – Kráľová n/V 3:0 (2:0) góly: Vörös (11 m), Molnár, Végh Mala to byť pohodová pesnička v podaní hostí, napokon sa však hralo podľa nôt beznádejne posledného Okoč-Sokolca. Vörös už po piatich minútach hry premenil penaltu a desať minút na to Molnár zvyšoval na 2:0. Hostia boli na lopte aktívnejší, no do úspešnej koncovky sa táto aktivita nepremietla, naopak domáci pridali v závere stretnutia gólovú poistku z kopačky Végha a tešili sa z nečakaného trojbodového zisku. V šatni Kráľovej nad Váhom muselo byť po šokujúcej prehre poriadne horúco.

[color=#cc0000]­[size=14]II. trieda[/size][/co­lor]

Mojmírovce – Hájske 1:2 (0:0) góly: Hlinka – Hvizd, Valášik V korektnom zápase mali viac z hry hostia. V prvom polčase sa strelecky nepresadilo ani jedno družstvo, po prestávke poslal Hájske do vedenia Hvizd. Mojmírovce odpovedali po hodine hry gólom Hlinku, no z vyrovnania dlho radosť nemali, nakoľko už dve minúty na to vrátil Valášik hosťom vedenie a výsledkom 2:1 v prospech Hájskeho sa tento duel aj skončil.

Trnovec n/V – Báb 1:1 (0:0) góly: Kučera – Hrdlica (11 m) Báb ako líder tabuľky cestoval do Trnovca v pozícii favorita, no výborne hrajúci domáci mu boli od úvodu minimálne vyrovnaným súperom. Prvý polčas gólové korenie nepriniesol, no hneď po obrátke strelil otvárací gól stretnutia domáci Kučera. V polovici druhého dejstva Báb vyrovnal, keď pokutový kop premenil Hrdlica. V záverečnej desaťminútovke mali rovnakú príležitosť aktívne hrajúci domáci, penaltu však zahodili a tak sa s Bábom rozišli zmierlivo 1:1.

Selice – Jarok 4:2 (3:2) góly: P.Benko 2, Csirke 2 Domáci museli v prvom polčase dvakrát doťahovať náskok „Íregu“, no ešte do prestávky viedli 3:2. Jarok sa po obrátke hnal za vyrovnaním, ale keď Selice odskočili na rozdiel dvoch gólov, víťazstvo zo svojich rúk už nepustili.

Lužianky – Diakovce 1:1 (0:1) góly: Kriššák – P.Šíma Diakovce do prestávky viedli gólom Šímu 1:0, Lužianky vyrovnali Kriššákom krátko po návrate zo šatní a aj napriek množstvu strelecký príležitostí na oboch stranách ani jedno z mužstiev už do záverečného hvizdu gól nepridalo.

[color=#cc0000]­[size=14]III. trieda[/size][/co­lor]

Dlhá n/V – Štefanovičová 8:0 (1:0) góly: R.Paštéka 2, P.Štrbo 2, Dékány 2, Sokol, N. Takács Štefanovičová prišla do Dlhej len s deviatimi hráčmi a tomu prispôsobila aj svoju taktiku. Hostia sa od úvodných minút zoradili pred vlastnou šestnástkou, aby rozbíjali ofenzívne chúťky domácich. Futbalistom Dlhej robil prehustený priestor pred hosťujúcou bránou spočiatku veľké problémy, museli to skúšať z diaľky a ich pokusy hráči Štefanovičovej obetavo blokovali. Keď domáci zlepšili svoj pohyb, prišli aj gólové šance. Do prestávky si však cestu do siete našiel len jeden pokus.

V druhom polčase to už bol v podaní domácich oveľa lepší výkon, už v 47. minúte strhol nervozitu z pliec domácich hráčov skúsený Dékány, ktorý zužitkoval center z pravej strany a efektne zakončil. V ďalšom priebehu to už bola kanonáda v podaní domácich, ktorí si s oslabeným celkom hostí robili doslova čo chceli a góly pribúdali ako na bežiacom páse. Postupne sa presadili R.Paštéka, Sokol i Štrbo a fanúšikovia, ktorých nebolo málo, sa po záverečnom hvizde radovali z vysokého víťazstva 8:0. Dlhánčanov potešil férový prístup Štefanovičovej i dobrý výkon rozhodcu Nováka.

Súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.135467_ROZ­HOVOR%3A-Marian-Cifra-vo-Vlcanoch-strelecky-explodoval]ROZ­HOVOR: Marián Cifra vo Vlčanoch strelecky explodoval![/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM