Zlatica Gregorová Správy

Cestári v Šali opravujú zábradlie: Dokončiť by ho mali v novembri, FOTO

Po rokoch sa vplyvom poveternostných podmienok poškodila mostná konštrukcia. Vlani v decembri sa v Šali skončila výmena jednej časti.

Ilustračný obrázok k článku Cestári v Šali opravujú zábradlie: Dokončiť by ho mali v novembri, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Celková dĺžka zábradlia na ľavej aj pravej strane mosta je podľa Slovenskej správy ciest (SSC) 1766 m. Po tom, čo kompetentní usúdili, že vymeniť iba jeho časť by bolo zbytočné, začalo sa s kompletným odstránením skorodovaného mostného zábradlia a umiestnením novej konštrukcie.

Prekvapili

Práce však na dlhší čas ustali a šaliansky most pôsobil výnimočným dojmom. Jedna strana tvorila hrdzavá konštrukcia a druhá žiarila sviežou modrou farbou. Pokračovať sa malo opäť až budúci rok, avšak i tentoraz sa Slovenskej správe ciest podarilo prekvapiť obyvateľov. V týchto dňoch opäť pokračujú s výmenou druhej časti zábradlia na šalianskom moste.

List ministrovi

Aj primátor mesta niekoľkými spôsobmi apeloval na riešenie situácie. Napríklad počas leta adresoval ministrovi dopravy Árpádovi Érsekovi list, v ktorom ho žiadal o opravu zábradlia aj na druhej strane mosta,“ informuje hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

Aktuálne pri prejazde šalianskym mostom uvidíte pracovníkov SSC pri rekonštrukčných prácach. Na zníženie rýchlosti vás vopred upozornia výstražné tabule, takže počítajte s časovou rezervou. Podľa slov Eriky Kollerovej, zhotoviteľ dokončí výmenu zábradlia do konca novembra 2018.

Po sviatkoch

„V najbližších dňoch tu bude čulý pracovný ruch a to aj počas tohto víkendu. Sviatočné dni, od 1. do 4. novembra však práce stíchnu, pokračovať budú v pondelok 5. novembra. Ako nám zhotoviteľ potvrdil, aj zábradlie na pravej strane (v smere zo Šale do Veče) dostane modrú farbu,“ dodala na záver Erika Kollerová zo šalianskej radnice.

Cestári v Šali opravujú zábradlie: Dokončiť by ho mali v novembri, FOTO
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM