Zlatica Gregorová Hádzaná

Centrum hádzanej v Šali už funguje: Hlavnou trénerkou je žena

Po marcovom podpise zmluvy už vedenie zarezáva. Výsledky budú viditeľné až po nejakom čase.

Ilustračný obrázok k článku Centrum hádzanej v Šali už funguje: Hlavnou trénerkou je žena
Foto: Zlatica Gregorová

Myšlienka založiť sieť Regionálnych centier hádzanej po celom Slovensku skrsla medzi členmi Slovenského zväzu hádzanej už dávnejšie. V začiatkoch spracovali projekt na vznik RCH, ktoré by zoskupovali niekoľko oblastí do jedného. Vedenie zväzu potom ponúklo mestám možnosť byť jedným z miest, kde sa centrum vybuduje.

Spolupráca so školami

Po vyhodnotení ponúk už bolo jasné, že mesto Šaľa, ako jedno z hlavných predstaviteľov úspešnej hádzanej na Slovensku túto možnosť dostalo a využije ju. Okrem toho mali kompetentní záujem o spoluprácu s deťmi a teda vzdelávacími inštitúciami. V marci tohto roka bola po dohode podpísaná trojstranná zmluva medzi SZH, klubom HK Slovan Duslo Šaľa a mestom Šaľa ohľadom Regionálneho centra hádzanej. Prítomní sa zišli v priestoroch Mestského úradu v Šali. Prezident Slovenského hádzanárskeho zväzu Jaroslav Holeša, ako i viceprezident SZH Ernö Kelecsényi v marci konkretizovali, že činnosť Regionálneho centra v Šali by mala začať v júli tohto roka.

Začali v júli

Aktuálne, podľa slov Ernö Kelecsényiho, „Zmluvy s hlavnými trénermi a asistentmi sú podpísané, aj s ostatnými kormidelníkmi postupne prichádza k podpisu kontraktov. Konkrétna práca sa začne vtedy, keď sa v kluboch rozbehne príprava v kategórii starších a mladších dorastencov. SZH financuje celý projekt, to znamená trénerov, učiteľov, ktorí budú s nami spolupracovať na ZŠ. Podporuje ho aj materiálne a organizačne. Ako celok je ukážkový pre budúcnosť,“ informuje web SZH.

Hlavná trénerka

Hlavnou trénerkou RCH v Šali je Darina Braunová. Jej asistentom je Slavomír Varga. Starší dorast má na starosti Ľudmila Boltenková a mladší dorast Vladimír Svitek. Prevádzkovateľom hádzanárskych centier bude Slovenský zväz hádzanej. Jeho členovia sa budú stretávať mesačne, aby zosumarizovali podmienky, požiadavky a vzniknuté riešenia v jednotlivých mestách. Ako sa vyjadril Ernö Kelecsényi, on sám zodpovedá za organizáciu a financie a garantom projektu ohľadne športovej stránky je Heine Jensen zo SZH.

Od júla prebehla ešte len krátka doba a preto je projekt je vo svojich začiatkoch. Naše mesto s vybudovaním centra uspelo a tak ostáva len dúfať, že nové i tie existujúce hádzanárske talenty sa tu budú s radosťou a úspešne rozvíjať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM