Zlatica Gregorová Samospráva

Časť mestských bytov už dokončujú: Sťahovať by sa malo v septembri, FOTO

Neďaleko Babičkinho dvora v Šali usilovne dokončujú budúce mestské bytové domy. Prvých tridsaťštyri bytov je pred tesným finále.

Ilustračný obrázok k článku Časť  mestských bytov už dokončujú: Sťahovať by sa malo v septembri, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Ďalších 116 bytov by malo byť dokončených budúci rok. Spolu tak v Šali vyrastá 150 nových domácností. Mesto do budovania investuje 6,5 milióna eur. Pomocnú ruku podalo i Ministerstvo dopravy a výstavby SR a Štátny fond rozvoja bývania. My sme sa boli pozrieť, ako byty vyzerajú zvnútra.

Dva balkóny

Prvé dva bytové domy budú hotové už čoskoro, tretia bytovka by mala byť, podľa predpokladov, dokončená v roku 2019. Ako nášmu portálu povedal obchodný riaditeľ stavebnej spoločnosti Ľubomír Žabčík, byty sú jeden, dvoj a trojizbové vo veľkostných štruktúrach, ktoré sú najpoužívanejšie, teda typizované. Trojizbové byty majú dokonca dva balkóny, o pohodlie a svieži vzduch tak budú mať noví nájomcovia postarané.

Spokojnosť s postupom prác vyjadril obchodný riaditeľ Ľubomír Žabčík takto:„Čo sa týka tohto projektu bez synergie všetkých dotknutých, to znamená budúceho kupujúceho, budúceho predávajúceho i všetkých štátnych inštitúcií, ktoré financujú budúci predmet kúpy, by nebolo možné zhotovenie takéhoto diela, ktoré je skoro celé ukončené pred nami.“

Kuchynské linky

Hlavný stavbyvedúci Karol Lichtner nám prezradil i to, čo bude pre byty typické. „Byty sú identické v oboch domoch, kuchynské zariadenie sa bude montovať budúci týždeň. Bude tu kuchynská linka, čo sa týka spotrebičov, bude tu platňa, digestor a rúra, štandard, ktorý dodávame štandardne v balíku kuchyne a ďalej,samozrejme, umývadlá, batérie a vane,“ hovorí Karol Lichtner.

Termíny kolaudácie sú podľa slov obchodného riaditeľa stavebnej spoločnosti Ľubomíra Žabčíka na dosah. „Bytové domy B1 a B2 budeme kolaudovať koncom tohto mesiaca (júl 2018). Tam by už malo byť aj právoplatné kolaudačné rozhodnutie,“ priblížil Ľubomír Žabčík. Odovzdávanie stavieb do užívania predpokladá niekedy v septembri 2018. O presnom termíne však rozhodne samotné mesto. Ako Ľubomír Žabčík dodal, líniové stavby „A“ by mali byť kolaudovať v prvej polovici budúceho roka. Odovzdávanie týchto mestských bytov už bude opäť v réžii šalianskej radnice.

Prístupové parkovisko

Pracovníci stavebnej firmy už budujú príjazdovú cestu aj parkovisko. "Aktuálne dávame asfaltový koberec pred bytovky B1 a B2, dorobí sa vstup – chodníková časť a to je v rámci spevnených plôch pre tieto dva bytové domy komplet. Potom je tu ešte vnútroblok – spevnené plochy vo vnútri stavby, ale tie budeme riešiť, ak sa žeriav zdemontuje a bude pripravený sekciový dom, kde budú tieto plochy,“ povedal nám hlavný stavbyvedúci Karol Lichtner. Vnútorné plochy by sa mali robiť asi koncom tohtoročnej jesene.

Časť mestských bytov už dokončujú: Sťahovať by sa malo v septembri, FOTO
30
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM