Zlatica Gregorová Samospráva

Časť Hornej ulice je dokončená: Pokračovať sa bude ešte tento rok

Obyvatelia časti Šale už istý čas zažívajú stavebný ruch, ktorý začal v letných mesiacoch. Dlhoočakávaná rekonštrukcia sa po všetkých peripetiách predsa len rozbehla.

Ilustračný obrázok k článku Časť Hornej ulice je dokončená: Pokračovať sa bude ešte tento rok
Zdroj: Mesto Šaľa

Svoj názor k projektu vyjadrilo mesto aj obyvatelia a tak sa po administratívnych záležitostiach začali stavebné práce. Výmoľmi posiata ulica je už teraz minulosťou. Mesto pred bytovkami dočasne zalátalo diery, aby do budúcoročných jarných prác mohli autá po nej bezpečne prechádzať.

Krajšie okolie

V lete dodávateľská firma začala opravovať v blízkosti Základnej školy J. Murgaša. To preto, aby deti mali skrášlený vchod do školy s prvým septembrovým dňom. Ďalej sa bude pokračovať podľa plánu až ku križovatke s Vajanského ulicou. Takže do konca tohto roka by polovica mala byť kompletne zrekonštruovaná.

Obyvateľom Hornej ulice v budúcom roku začnú prebudovávať priestranstvo priamo pred oknami. Časť predzáhradiek bude o niečo zmenšená, i tak však občanom ostane veľký kus zelene. Vegetáciu, ktorá bude počas prác poškodená, nahradia novou a pribudne aj viacero trvaliek a kvetín. Potešia sa i vodiči, ktorí po tejto ceste denne prechádzajú a majú problém vyhnúť sa oprotiidúcim autám.

Lepšie parkovanie

Po rekonštrukcii cestu rozšíria, aby sa tadiaľ dalo pohodlne prechádzať v oboch pruhoch. Šírka jazdného pruhu bude po novom päť a polmetrová s dĺžkou cesty 363,20 metra. Aj parkovacích miest tu pribudne o čosi viac, celkovo je naprojektovaných sedemdesiat osem stojísk vrátane miest pre vodičov so zdravotnými obmedzeniami.

Okrem toho si žiaci tejto základnej školy aj verejnosť budú môcť vyskúšať nový bežecký ovál, ktorý vzniká v týchto dňoch.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM