Rastislav Búgel Rôzne

Čakajú nás tropické dni: Meteorológovia vydali pre Šaľu výstrahu druhého stupňa!

Na naše mesto udrú extrémne horúčavy. Meteorológovia varujú pred vysokými teplotami. Pozrite sa kedy a ako vysoko až vyskočí teplota.

Ilustračný obrázok k článku Čakajú nás tropické dni: Meteorológovia vydali pre Šaľu výstrahu druhého stupňa!
Zdroj: TASR

Pred extrémnymi horúčavami už varujú odborníci. Meteorológovia zo SHMÚ vydali výstrahu pre náš okres. Tá platí od pondelka 11. júla 2016 od 13:00 do 18:00 hodiny. „V okrese Šaľa sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 °C,“ informuje web SHMÚ.

To však nie je zďaleka všetko. Horúčavy nás potrápia aj v utorok 12. júla 2016. Vysoké teploty môžeme očakávať od 13:00 do 18:00 hodiny. „Miestami sa očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 36 °C,“ varujú meteorológovia zo SHMÚ.

Ako ďalej uvádza web SHMÚ vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. V týchto dňoch treba byť maximálne opatrní. „Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ dodávajú meteorológovia na webe SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM