Zlatica Gregorová Samospráva

Budova úradu sa poriadne mení: Pribudne aj moderné nasvietenie, FOTO

Pohľad na niekdajší mestský úrad vzbudzuje záujem okoloidúcich. V oplotenom stavenisku panuje čulý ruch.

Ilustračný obrázok k článku Budova úradu sa poriadne mení: Pribudne aj moderné nasvietenie, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Pracuje sa v útrobách i v zadnej časti úradu. Postupne sa z budovy stane elegantný úrad v centre mesta.

Pribudne komfort

Objekt na námestí v Šali sa čoraz viac začína podobať na radnicu spĺňajúcu všetky atribúty modernej doby. Vďaka projektu Zníženie energetickej náročnosti budovy MsÚ bude nielen sviežeho vzhľadu, ale vzniknú tu aj komfortnejšie podmienky pre pracovníkov a klientov. Jeho rekonštrukcia sa začala koncom roku 2017. Pred ňou všetci zamestnanci a kompletné úradnícke vybavenie zmenilo svoju adresu. Jednotlivé oddelenia putovali do rôznych kútov mesta, aby občania i počas prestavby mestského úradu všetko potrebné vybavili.

Okrem podláh

Počas plánovaných opráv sa šalianska stavebná firma snaží najmä o kompletné zateplenie obvodových múrov aj strechy, aby sa zamedzilo úniku tepla do vonkajšieho prostredia. To v budúcnosti mestu usporí financie, potrebné na uhradenie prevádzkových nákladov. Prestavbou a zateplením by sa mali znížiť na minimum. Spolu s vonkajšou úpravou sa ešte vlani začalo aj s prerábkou interiéru, aby mu vdýchli nový šmrnc a najmä účelnosť. Okrem podláh v budove všetko ostatné prejde rukami majstrov.

Ako sa uvádza vo popise zákazky, ktorú zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie, jej predmetom sú „búracie práce – odstránenie balkónových konštrukcií na celej budove MsÚ, zateplenie obvodového plášťa obvodové múry kombinácia kontaktného zatepľovacieho systému z minerálnej vlny a odvetranej fasády, strecha zateplenie, hydroizolácia, výmena vonkajších výplní dvere, okná, dodanie a montáž nového osobného výťahu, vzduchotechnika s chladením rekuperácia, rekonštrukcia ústredného kúrenia.“ V projekte je začlenená aj nová sanita aj výmena dažďových zvodov.

Zelené strechy úradu

Okrem toho sa vo vnútri budovy vymení osvetlenie a doladí výmaľba stien. Novinkou a iste aj atraktívnym prvkom vynoveného úradu bude strecha osadená zeleňou. „Strechy nad kotolňou a sobášnou sieňou budú pokryté bezúdržbovou extenzívnou vegetačnou strechou. V tomto predpestovanom vegetačnom ,,koberci“ je skladba rozchodníkov – Sedum vo varietach ( alba, spurium, kamtschaticum, acre, reflexum, spectabile, lydium ),“ uvádza sa v projektovej dokumentácii na sala.sk. Celý objekt by mal byť podľa projektovej dokumentácie ľahko podsvietený, aby v tme vynikol jeho moderný ráz.

Budova úradu sa poriadne mení: Viete, že bude pekne nasvietená? FOTO
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM