Zlatica Gregorová Rôzne

Bojovníci s požiarom sa tešia prírastkom: Do výbavy získali nové hasičské autá

Príslušníci dobrovoľných zborov vykonávajú záslužnú prácu. Sú v prípade potreby na mieste, pripravení hneď zasiahnuť.

Ilustračný obrázok k článku Bojovníci s požiarom sa tešia prírastkom: Do výbavy získali nové hasičské autá
5
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Večianski hasiči sa, okrem svojej hlavnej práce, zúčastňujú i rôznych podujatí, ako je napr. Stavanie mája, predvádzania svojej techniky či súťaží s kolegami z ostatných šalianskych dedín. Pred ich budovou sa nachádza aj artézska studňa a nádrž s rybami, o ktoré sa spoločne starajú. Do vlaňajška sídlili v staršej budove, ktorá už potrebovala opravu.

140. výročie

Mestu Šaľa sa podarilo získať 26 000 eur a tak v lete minulého roka mohli rekonštruovať hasičskú zbrojnicu. S vynoveným interiérom aj fasádou sa o niečo neskôr pustili do prípravy osláv. V auguste 2019 si totiž členovia Dobrovoľného hasičského zboru Veča pripomenuli 140. výročie. Počas slávnostného podujatia udeľovali aj pamätné plakety.

Slávnostné prevzatie

Pred pár dňami sa opäť tešili pozornosti. Keďže im už doslúžilo hasičské auto a akútne ho potrebovali nahradiť, v pondelok 3. februára 2020 si v Nitre od Ministerstva vnútra SR prevzali nové vozidlo. Udalosti sa zúčastnil i predseda DHZ Šaľa-Veča Ernest Hamar, veliteľ DHZ Šaľa-Veča Juraj Audy, primátor mesta Šaľa Jozef Belický a členovia DHZ.

„Nová technika bola dobrovoľným hasičom prideľovaná v rámci projektu Ministerstva vnútra SR Zvýšenie odborných a intervenčných kapacít na regionálnej a lokálnej úrovni, ktorý sa realizuje vďaka podpore z Európskeho fondu regionálneho rozvoja cez Operačný program Kvalita životného prostredia,“ informovala náš portál Dajana Hanesová z Mestského úradu Šaľa.

Lepšie zásahy

Na druhý deň už večianski hasiči dopravili nové auto do svojej zbrojnice. Tajomník DHZ Šaľa-Veča Vladimír Kilík pri tejto príležitosti uviedol: ,,Sme nesmierne šťastní, že sme auto dostali aj my z DHZ Šaľa-Veča. Nové hasičské auto bude slúžiť našim zasahujúcim dobrovoľným hasičom k lepšiemu plneniu zásahov a úkonov v spojitosti so zásahovou činnosťou.“

,,Máme tu plávajúci kôš, veľké čerpadlo s fantastickým výkonom, ktoré dokáže potiahnuť veľa vody a aj nám vodu natlačiť. Máme tu 750 litrov vody na rýchly zásah, 6 vysielačiek, 6 bateriek a vlastnú rádiostanicu,“ uviedol strojník a vodič DHZ Šaľa-Veča Ján Mészáros.

Štyri autá

Spolu s večianskymi hasičmi si nové autá prevzali aj ďalšie tri organizácie z okresu Šaľa. Ako uvádza DHZ na Slovensku na sociálnej sieti "Slávnostné odovzdávanie sa uskutočnilo na Krajskom riaditeľstve HaZZ v Nitre – Hasičská stanica Nitra.“ Zbory si tak prevzali celkovo 23 kusov nových hasičských vozidiel CAS 15 IVECO DAILY, z toho štyri pripadli nášmu okresu Šaľa. Okrem večianskeho zboru túto novinku získali aj v DHZO Trnovec nad Váhom, DHZO Horná Kráľová a DHZO Selice.

Foto: ilustračné

Vo fotogalérii uvidíte pohľad na nové hasičské auto DHZ Šaľa-Veča.

Ďalšie zaujímavé informácie a aktuálne správy z regiónu i celého Slovenska si môžete zabezpečiť sledovaním Facebooku a Dnes24.

Bojovníci s požiarom majú novinky: Do výbavy získali štyri hasičské autá, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM