Zlatica Gregorová Kultúra

Blíži sa kinosviatok: Snow Film Fest 2017 bude už čoskoro!

Tak, ako aj po minulé roky s blížiacim sa zimným obdobím prichádza snežný hurikán. Bude to filmový festival so športovou tematikou.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa kinosviatok: Snow Film Fest 2017 bude už čoskoro!
Zdroj: TASR

Dych vyrážajúce akrobacie a športové výkony, o akých ste doteraz možno ani netušili, vám predvedú protagonisti špičkových filmov na plátne šalianskeho kina.

Snow Film Fest 2017

Festival sa presúva po približne 180 slovenských a českých mestách už od októbra a svoju tohtoročnú púť ukončí opäť v decembri. Snow Film Fest 2017 sa bude konať už budúci týždeň, vo štvrtok 9. novembra 2017 v Šali. Maratón filmov o extrémnych zimných športoch sa začne o 18.00 hod.

A na čo sa môžete už teraz tešiť?

Sedem filmových trhákov z prostredia hôr, lezenia i lyžovania v extrémne tvrdých podmienkach vás uchváti v tomto zložení:

Obyčajní chlapci (Slovensko)

Tridsaťminútový dokumentárny film Rasťa Hatiara o dvojici lyžiarov Dušana Triznu a Milana Madaja, ktorí pôsobili v 90. rokoch. Obaja boli víťazmi Európskeho skialpinistického pohára.

Výstup na Link Sar (USA)

Tridsať jeden minútový film o pobyte v horách, milých stretnutiach, hrozivých búrkach aj divokej prírode a o tom, ako sa Jonathan Griffith štryi roky pokúšal zdolať horu Link Sar v pohorí Karakoram a jej úspešnom zdolaní v roku 2015.

Dog Power (USA)

Dvasaťpäťminútový americký film je ukázkou toho, aké jedinečné je puto mezi človekom a zvieraťom. Film približuje športové výkony psov v záprachoch a pod.

Ven(ca) ( ČR)

Tridsaťpääťminútový film z českej produkcie je reportážou z unikátneho závodu Yukon Artic trail 2017 a tiež pohľadom do duše extrémneho športovca.

Pocit viny – lyžiarska a vedecká expedícia do vnútra Grónska.

Rozprávka Johna Shockleeho. Tento Janko na rozdiel od známej rozprávky neleží na peci, ani neseká hlavy drakom, aby oslnil princeznú. John Shocklee žije svoj život presne podľa seba.

Ski for freedom – výprava, ktorá má za úlohu rozšíriť lyžovanie v Pakistane, poskytnúť potrebné lyžiarske vybavenie a učiť lyžovať prostredníctvom workshopov.

Snow Film Fest 2017 sa premieta v dvoch okruhoch – od 18.00 hod.- 20.00 hod. a od 20.20 – 23.00 hod. Za vstup na podujatie zaplatíte 4 eurá.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM