Peter Sýkora Futbal

Bilancia futbalového víkendu mohla byť ešte lepšia

Do tabuliek si pripísali zástupcovia regiónu viac bodov ako pred týždňom, ale mohlo to byť ešte veselšie.

Futbalový víkend 18. týždňa bol pre niektoré mužstvá nášho okresu dosť náročný, nakoľko hrali dôležité stretnutia, ktoré mali čo, to povedať do boja o postupové miesta, resp. do boja o záchranu. Futbalisti Nededu odohrali dobrý duel na pôde vedúceho Šamorína a zverenci bývalého reprezentanta Pinteho vyhrali až gólom v závere. Duel bohatý na góly videli priaznivci futbalu v Hornej Kráľovej, kde domáci dosiahli víťazstvo, ktoré sa cení. Naopak nedarilo sa ďalšiemu zástupcovi regiónu Tešedíkovu, ktoré už tretie kolo v rade inkasovalo „štvorku“. V piatej lige potešili obaja naši zástupcovia, nakoľko Vlčany a Močenok bodovali naplno, čo bolo dôležité najmä pre zástupcu najväčšej obce okresu. Nedarilo sa mužstvám v okresnej lige, keď šalianska rezerva (bez posíl z „áčka“) hladko prehrala v Sľažanoch a rovnakým rozdielom prehral aj líder z Kráľovej n/V v Alekšinciach a prišiel o čelo tabuľky. Radosť priaznivcom urobili naše mužstvá v II. triede, keď všetky tri bodovali. Škoda vysokej prehry Diakoviec vo V. Záluží, keď ešte v 50. minúte bolo iba 1:0. Strelnicu, škoda že len doma si urobili zo súperovej bránky v Žihárci. Opätovne sa z plného bodového zisku (už tretí krát za sebou) tešili futbalisti Dlhej n/V.

Kaleidoskop futbalového víkendu:

III. liga: Šamorín – NEDED 1 : 0 (0:0) IV. liga: H. KRÁĽOVÁ – N. Život 4 : 3 (3:2) Bilo 2 (1 z 11), Kollár, T. Kokeš
Šurany – TEŠEDÍKOVO 4 : 0 (2:0) V. liga: VLČANY – Ohrady 1 : 0 (0:0) F. Czaník MOČENOK – Chrenová 3 : 0 (2:0) Kostoláni, Šimko, D. Lenčéš (11)

  1. trieda: Slažany – ŠAĽA/Veča „B“ 3 : 0 (2:0)

    Alekšince – KRÁĽOVÁ n/V 4 : 1 (2:0) Oroszi

  2. trieda: TRNOVEC n/V – Čakajovce 4 : 0 (2:0) Štipský, Vričan, Klincko, Ölvecký

    Cabaj Čápor – HÁJSKE 3 : 3 (1:0) Kadúc, Chudáčik, Mazúr

    Mojmírovce – SELICE 3 : 3 (1:1) T. Papp 2, Hudec

  3. trieda: DLHÁ n/V – Hruboňovo 3 : 1 (1:1) Polák, Królok, K. Takács

    V. Zálužie – DIAKOVCE 6 : 0 (1:0)

ŽIHÁREC – B á b 8 : 0 (3:0) Vlčan a Izsák po 2, Mrázik, Ambruš, Cs. Tóth, Bujko (11)

Pri pohľade na úspešnú sériu niektorých reprezentantov regiónu: Vlčany, Trnovec n/V, Selice, Dlhá n/V,… v majstrovských súťažiach sa teší oko diváka. V budúcich kolách však budú musieť pridať, resp. nestrácať body hráči Močenka, Tešedíkova, Šali „B“, ale aj Nededu, nakoľko ich postavenie v tabuľke nie je adekvátne histórii futbalu v týchto obciach. Platí to aj v prípade nováčika I. triedy Kráľovej n/V, ak chce rozmýšľať o postupe do piatej ligy.
Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM