Zlatica Gregorová Samospráva

Bezplatné wifi aj v Kráľovej nad Váhom: Vybudovať ho chcú do konca roka

Na to, aby ste dnes boli on-line, nepotrebujete sedieť doma pri počítači. Moderné technológie pokročili, takže sa kedykoľvek pripojíte na verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Bezplatné wifi aj v Kráľovej nad Váhom: Vybudovať ho chcú do konca roka
13
Galéria

Využiť čas a neprísť o dôležité spojenie dnes už nie je problém. S internetom v mobilnom telefóne si stačí nájsť vhodný prístupový bod a pripojiť sa na bezplatné surfovanie. Dediny a mesto nášho okresu sa taktiež začleňujú medzi tie samosprávy, ktoré pokrývajú centrá svojho územia bezplatnou internetovou sieťou.

V budove i na zastávke

Vedeniam obcí prišla vhod výzva z Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. Koncom roka 2018 obce, po registrovaní na portáli, mohli získať poukaz Wifi 4 you na 15 000 eur. Po Šali aj Močenku sa o dodávku bezdrôtových prístupových bodov na verejných priestranstvách snažia v Kráľovej nad Váhom. Ako obec informuje vo výzve, hlavným cieľom je „vybudovanie bezplatného wifi pripojenia pre občanov aj návštevníkov obce prostredníctvom bezdrôtových prístupových bodov na verejných priestranstvách.“

Prostredníctvom zákazky v obci hľadajú vhodného dodávateľa na 10 prístupových bodov, ktoré sa budú nachádzať v interiéri verejných budov a exteriéri priestranstiev. Projekt by chcela obec spolufinancovať prostredníctvom európskych štrukturálnych a investičných fondov, Operačný program Integrovaná infraštruktúra.

10 prístupov

Interné prístupové body by sa mali nachádzať na obecnom úrade, základnej škole, materskej škole, obecnej knižnici, Klube dôchodcov a v šatniach na futbalovom štadióne.

Externé prístupové body budú súčasťou centrálneho námestia v Kráľovej nad Váhom, na autobusových zastávkach, ul. Proletárska a Mlynárska, ďalej by mali byť umiestnené na ihrisku pri Váhu, oddychovej zóne býv. Zemník a taktiež na futbalovom štadióne.

Prístupové body na bezdrôtový internet Wifi4you by podľa dostupných informácií, ktoré obec zverejnila na svojom webe, mali byť vybudované najneskôr do konca roka 2019.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť propagačné materiály mesta Šaľa.

Foto: ilustračné

Šaľa má mnoho reklamných predmetov: Viete, aké prekvapenia pribudnú?FOTO
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM