Zlatica Gregorová Správy

Bezpečné cintoríny počas Dušičiek: Šalianska mestská polícia posilní hliadky

Sviatok Všetkých svätých využívame na návštevy hrobov. Pritom netreba zabúdať na ostražitosť v preplnených areáloch cintorínov.

Ilustračný obrázok k článku Bezpečné cintoríny počas Dušičiek: Šalianska mestská polícia posilní hliadky
15
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Z Mestského cintorína v Šali a aj vo Veči už ohlásili predlžené otváracie hodiny. Počas nich si verejnosť môže prísť pripraviť hroby alebo sa pokloniť pamiatke zosnulých. Okrem toho bude v meste počas 1. novembra 2019 bude premávať elektrobus, ktorým sa zveziete zdarma.

Pozor na cennosti!

Vzhľadom na zvýšený výskyt návštev z blízkych aj vzdialenejších miest a dedín je potrebné dbať na opatrnosť. Na poriadok budú dbať aj príslušníci Mestskej polície v Šali. ,,Obyvatelia by si svoje cennosti nemali nechávať v autách a voľne položené pri hroboch,“ uviedol náčelník MsP Šaľa Peter Krokavec. Mestská polícia posilní aj svoje hliadky a pomôže v prípade potreby.

Nezanedbateľná nie je ani manipulácia s otvoreným ohňom. Pri zapaľovaní sviečok, alebo ak stoja na horľavej podložke, môžu vzbĺknuť a často dôjde k požiaru.

Taktiež sa to týka ďalších ozdobných predmetov, ktoré sú z horľavého materiálu.

Ku krížu

Vlani do Mestského cintorína v Šali pribudol historický kríž. Už vopred sa počítalo s tým, že tu verejnosť bude chcieť zapáliť sviečky a tak je tu vybudované miesto, na to určené. Ako nám pri premiestňovaní kríža povedal mestský architekt Imrich Pleidel, je pod ním špeciálna vodopriepustná plocha, na ktorú budú môcť návštevníci zapaľovať sviečky.

Radnica sa postará aj o dostatok kontajnerov na odpad.

Mesto okrem zabezpečenia mestskej polície a ďalších záležitostí súvisiacich so Sviatkom všetkých svätých posilnilo i množstvo kontajnerov na cintorínoch, ktoré sa budú odvážať hneď po naplnení,“ uviedla Dajana Hanesová z Mestského úradu Šaľa.

Vo fotogalérii uvidíte zábery z vlaňajšieho osádzania kríža v šalianskom cintoríne.

Foto: ilustračné

Historický kríž v Šali už osadili: Vzniklo nové pietne miesto, FOTO
15
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM