Zlatica Gregorová Samospráva

Bežecký ovál žiari červeňou: Žiaci aj verejnosť sa potešia novému športovisku, FOTO

Výstavba športovísk v meste Šaľa pokračuje aj v jesenných mesiacoch. Budovanie oválu pri Základnej škole s materskou školou J. Murgaša napreduje.

Ilustračný obrázok k článku Bežecký ovál žiari červeňou: Žiaci aj verejnosť sa potešia novému športovisku, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Pomohlo Duslo

Susediaca Horná ulica taktiež dostáva svoj nový vzhľad a tak táto časť mesta výrazne opeknie. Vybudovať bežecký ovál so všetkým, čo k tomu patrí vzniklo v šalianskej radnici. Dopomohlo tomu rozhodnutie domáceho chemického podniku Duslo a.s., že mestu poskytne finančnú dotáciu do výstavby cyklotrasy. Keďže sa mu mestu podarilo získať Nenávratný finančný príspevok z eurofondov, obnos peňazí od podniku tak dostal nové využitie.

Povinné päťpercentné spolufinancovanie mesta Šaľa vo výstavbe cyklotrasy predstavovalo sumu 60 000. Tá poslúži k výstavbe plánovaného športoviska, ktoré nebude určené iba žiakom z blízkej školy, ale využívať ho bude môcť aj verejnosť.

Červený tartan

Aktuálne sa už areálom tiahne tartanový červený ovál, ktorý bude slúžiť na bežecké disciplíny. Súčasne bude v novom areáli možnosť skákať do diaľky. Milovníci behu aj skokov do diaľky sa už môžu tešiť na nové športovisko, ktoré by malo byť dokončené už onedlho.

Bežecký ovál žiari červeňou: Žiaci aj verejnosť sa potešia novému športovisku, F
6
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
View this post on Instagram

Bezecky oval v Sali rastie ako z vody #sala24 #sport #sala

A post shared by Šaľa24 (@sala.dnes24.sk) on

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM