Zlatica Gregorová Správy

Bežecký ovál v Šali otvorili: Prvé metre odbehol aj úspešný Daniel Kováč, FOTO

Začiatkom novembra sa v meste udiala výnimočná vec. Žiaci ZŠ s MŠ J. Murgaša ako aj verejnosť dostali do užívania originálne športovisko.

Ilustračný obrázok k článku Bežecký ovál v Šali otvorili: Prvé metre odbehol aj úspešný Daniel Kováč, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Bonusom bolo, že bežecký ovál s tartanovou dráhou slávnostne uviedol do prevádzky úspešný šaliansky chodec Daniel Kováč.

Pomáhali viacerí

Mesto Šaľa a vedenie Základnej školy s materskou školou J. Murgaša v pondelok 5. novembra 2018 zorganizovali slávnostnú udalosť. O vybudovanie športoviska sa v lete tohto roka postaralo mesto Šaľa aj s finančnou podporou šalianskeho Dusla a.s. Veľa práce urobili klienti Krízového centra pod vedením vedúceho Petra Gomboša. Pomáhali aj členovia OZ Šaľa – Tvoje mesto s Róbertom Andrášim.

Hrdosť na úspechy

„Úspechy detí tejto školy nás napĺňajú hrdosťou. Sme naozaj radi, že sa dokážeme umiestňovať v okresných, krajských a aj celoslovenských tabuľkách na popredných pozíciách. Verím, že aj športovisko, ktoré už nevyhnutne potrebovalo úpravu k tomu prispeje, že si ho si užijete a že tu vyrastú nové talenty a to fair – play sa tu oveľa viac posilní,“ uviedol primátor Jozef Belický.

Ako a komu vlastne napadla myšlienka obnovy tohto športoviska? Opýtali sme sa riaditeľa ZŠ s MŠ J. Murgaša v Šali Rudolfa Kuklovského, ktorý povedal: „Športový stánok je výnimočný z viacerých hľadísk. Areál ešte nie je dokončený, čakajú nás ďalšie investície, dokončenie multifunkčného ihriska, v tomto smere sa možnosti na športovanie vylepšia. Ja verím, že všetko, čo nás pozitívne postihlo si budeme vážiť, že do budúcna sa nestane to, že si areál budeme sami ničiť."

Podchytia talenty

V prvom rade bude ovál určený pre žiakov a po skončení využívania školou ho bude môcť navštíviť aj verejnosť. Podľa slov riaditeľa Kuklovského športovisko bude riadené prevádzkovým poriadkom a využiteľné počas pracovných dní aj víkendov i cez prázdniny. „Pôvodne tento ovál nebol v pláne, tým pádom, že sa uvoľnili finančné prostriedky, ktoré boli predisponované z Dusla, a.s. potrebné na cyklotrasu, boli použité v našej škole s tým, že museli prejsť schvaľovacím procesom cez mestské zastupiteľstvo. Pevne verím, že i Slovenský atletický klub využije tie možnosti, ktoré atletická dráha ponúka, že nám pomôžu podchytiť deti našej školy. Z mojej strany sú veľké očakávania,“skon­štatoval Rudolf Kuklovský.

Sprístupnili bežecký ovál

Po príhovoroch sa prítomné deti zo základnej školy ako aj primátor Jozef Belický, viceprimátorka mesta Šaľa Danica Lehocká a mestskí poslanci odobrali k bežeckému oválu, aby spolu s úspešným šalianskym športovcom – chodcom Danielom Kováčom slávnostne prestrihli pásku a dali ho do užívania verejnosti. Daniel spolu s deťmi odbehli aj čestné kolo, za ktoré boli odmenení uterákom s emblémom mesta Šaľa.

Úspešný chodec vyjadril veľkú radosť nad tým, že sa v Šali otvorilo takéto športovisko. Viac sa o Danielovi Kováčovi dozviete v našom rozhovore v najbližších dňoch.

Bežecký ovál v Šali otvorili: Prvé metre odbehol aj úspešný Daniel Kováč, FOTO
35
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM