Zlatica Gregorová Rôzne

Babičkin park prežíva jar naplno: Pribudla ovečka aj malé morky, FOTO

Obľúbené miesto malých aj veľkých Šaľanov leží v bývalom nemocničnom parku. Už niekoľko rokov to nie je opustený areál.

Ilustračný obrázok k článku Babičkin park prežíva jar naplno: Pribudla ovečka aj malé morky, FOTO
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Od svojho vzniku sa v areáli udomácnilo postupne viacero druhov zvierat. Kto by mal chuť potešiť sa ich prítomnosťou a vychutnať si čaro vidieka, mal by zájsť práve tam.

Malý prírastok

Poslednými prírastkami, ktoré pribudli v lete minulého roka medzi poníky, minikozy, morky, zajace, morča, sliepky boli quessantské miniovce a baran. S očami čiernymi ako uhoľ si veselo nažívajú so svojimi susedmi. Teraz však tieto zvieratá prekvapili veľkou novinkou. „Našej quessantskej miniovečke sa narodilo mláďatko. Malá čierna ovečka prišla na svet v piatok, 22. marca 2019. Motajúcimi sa nožičkami a nepatrnými krokmi sa už pohybuje vo výbehu. Rozkošné mláďa menom Robka môžete vidieť neustále v pätách svojej maminy. Ochrannú „ruku“ nad ňou drží aj hrdý otec, baranček,“ prezradila hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

Nekŕmte ich!

„Bruško niekoľkodňovej malej ovečky, ktorá sa veľkosťou podobá na mačku, je ešte veľmi citlivé. Dôrazne preto prosíme verejnosť, aby v žiadnom prípade zvieratá nekŕmili. Môže im to, ale najmä mláďatku, ublížiť,“ upozornila Gabriela Braníková z referátu životného prostredia na MsÚ Šaľa. Mesto sa bude zaoberať aj prihlásením mláďaťa, ktoré musia urobiť o pol roka.

Pribudne ďalšie mláďa

Minulé leto sa spolu s týmito ovečkami do Babičkinho dvora prisťahoval aj malý baran. Po prvom prírastku sa onedlho obyvateľstvo dvora rozrastie aj o ďalšie mláďa. Tomu istému baranovi totiž do oka padla i druhá z quessantských ovcí a tak aj tá privedie na svet svojho potomka.

Malé morky

Okrem toho má mesto v talóne ďalšie novinky. „Rozrástol sa aj výbeh s morkami. Ešte v septembri minulého roka sa vyliahli malé morky, ktorým sme počas zimy zabezpečili „teplo domova“ v uzavretom priestore a v týchto dňoch sme ich mohli presťahovať do ich voliéry,“ dodala na záver Erika Kollerová zo šalianskeho mestského úradu.

Babičkin park prežíva jar naplno: Pribudla ovečka aj malé morky, FOTO
13
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM