Zlatica Gregorová Rôzne

Babičkin dvor v Šali sa rozrástol: Narodili sa tam rozkošné zajace, FOTO

Obľúbené miesto v centre mesta sa volá Babičkin dvor. Táto oáza sa nachádza za budovou šalianskej polikliniky, v bývalom nemocničnom parku.

Ilustračný obrázok k článku Babičkin dvor v Šali sa rozrástol: Narodili sa tam rozkošné zajace, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

V parku je vybudovaný domáci zvierací areál. Len nedávno tu pribudlo zopár nových obyvateľov.

Oplotený areál

Sú tu drevené stajne pre poníky, mini kozy aj ovce a cap. Tie sú umiestnené vo veľkom výbehu, ktorý je obkolesený plotom a zábranou, aby zvieratá mali svoj pokoj a boli v bezpečí. Návštevník môže hneď vedľa výbehu vidieť aj voliéry s menšími zvermi, ako sú sliepky, morča a v lete sem docestovali už aj morky.

Pod patronátom

Zverinec na podnet pracovníčky Mestského úradu Gabriely Braníkovej, vybudovalo mesto. To má v náplni aj jeho údržbu a ďalší rozvoj. Babičkin dvor má pod palcom správkyňa Katka. Či je jar, horúce leto, jeseň alebo treskúca zima, vždy sa o svojich zverencov s láskou stará. Okrem pravidelného kŕmenia aj čistí všetky priestory a s radosťou ukáže malým či veľkým návštevníkom nové prírastky a dozviete sa od nej, čo ste možno ani nevedeli.

Momentálne tu môžete nájsť malé zajace, ktoré prišli na svet približne pred mesiacom. Sú potomkami udomácnenej zakrslej bielej zajačice menom Teddy a tmavo sfarbeného zajaca. Všetci si nažívajú v jednom dome, vo voliére. Na prízemí býva otec zajac aj s kamarátskym morčaťom a poschodie patrí zajačici s mláďatami. Zaujímavosťou je, že každé je inak sfarbené, majú biele kožúšky s čiernym prelivom.

Kto je kto?

Ako sme sa od Katky Rimovskej dozvedeli, po narodení boli zajace ružové a do troch dní sa pomaly vyfarbili. Zajačia rodinka teda obýva vlastný dom. „Hore budú samičky a dole samčekovia, len musíme zistiť, kto je kto,“ upresňuje so smiechom správkyňa Katka. Babičkin dvore je verejnosti prístupný. Navštíviť ho môžete od 7.00 hod. do 18.00 hod.

Nove prirastky v Babickinom dvore #zvierata #sala24 #radost #sala

A post shared by Šaľa24 (@sala.dnes24.sk) on

Babičkin dvor v Šali sa rozrástol: Narodili sa tam rozkošné zajace, FOTO
14
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM