Zlatica Gregorová Rôzne

Babičkin dvor v Šali privítal ďalších obyvateľov: Sú nimi pestré morky, FOTO

V Nemocničnom parku je po tieto dni opäť veselšie. Do tunajšieho zverinca sa totiž prisťahovali nové obyvateľky – morky.

Ilustračný obrázok k článku Babičkin dvor v Šali privítal ďalších obyvateľov: Sú nimi pestré morky, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Obľúbený areál je miestom oddychu a relaxu. Za myšlienkou niečo také v Šali vybudovať stála pracovníčka Referátu životného prostredia na MsÚ v Šali Gabriela Braníková. Okrem zveľadenia nemocničného areálu chcela, aby veľkí aj malí mali možnosť kontaktu so živými tvormi. Takými, aké poznáme z vidieckych dvorov.

Domáce zvieratá

V centre mesta nájdete klasický domáci – Babičkin dvor so zvieratami ako poníky, mini kozy, capko, morča, sliepky a zajace. To všetko si spokojne nažíva vo voliérach s poriadnym výbehom. O zver sa stará správkyňa Katka Rimovská, ktorá sa prednedávnom potešila správe, že bude mať pod palcom ďalších živých tvorov.

Pred pár dňami do milého zverinca zavítali morky. Ani tie však nie sú klasicky biele ale pestré. Po roztiahnutí krídel môžete zbadať rôzne farby a zaujímavé pruhy. Sú umiestnené v novej voliére, ktoré dočasne slúžila výletníčkam mini kozám. Morky tak získali nový domov aj s obrovskými balvanmi a možnosťou zájsť si do tieňa. Sú v tesnom susedstve ďalších obyvateľov Babičkinho dvora. To však nie je všetko. Morky sa do areálu dostali vďaka doktorovi Imrichovi Šubovi, ktorý je riaditeľom kancelárie Slovenskej poľovníckej komory a starostlivosť o zvieratá nie je len jeho veľkou záľubou ale i profesiou. O niekoľko dní by tu mali privítať ešte aj mini ovce.

Miesto plné relaxu

Nemocničný areál by tak mal byť plný a dvor taký, ako sa na kúsok vidieka v centre mesta patrí. Okrem návštevy zvierat si tu môžete posedieť v tieni alebo aj na slnku pri piknikových stoloch. Najmenší sa môžu zahrať na preliezkach, kolotočoch, šmykľavkách a starší si zase môžu zahrať ping – pong. Každý si tu nájde svoju oázu, kde môže vypustiť paru a poriadne si oddýchnuť.

Babičkin dvor v Šali privítal ďalších obyvateľov: Sú nimi pestré morky, FOTO
10
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM