Zlatica Gregorová Rôzne

Babičkin dvor trochu stíchol: Zvierací obyvatelia sú pripravení na zimu, FOTO

Jeseň vystriedal decembrový chlad a je to aj poznať. Poníky i sliepky vyhľadávajú teplé miesta.

Ilustračný obrázok k článku Babičkin dvor trochu stíchol: Zvierací obyvatelia sú pripravení na zimu, FOTO
7
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Oplotený areál v centre mesta, so živým domácim zverincom, je jedinečnou oázou. Deti aj rodičia tu často chodievajú na prechádzky, Radnica postupne bývalý nemocničný park zapĺňa hernými prvkami, aby ich verejnosť mohla naplno využívať. Svoj voľný čas tu môžu využiť všetky vekové kategórie. Nájdete tu šmykľavky, kolotoče, ale aj ping-pongové a piknikové stoly. Okrem toho môžete navštíviť poníky, mini kozy- čierne ako uhoľ, či capka. Nájdete tu aj morky a sliepky.

Denná opatera

O zverinec sa stará správkyňa Katka Rimovská. Denne so svojimi zverencami trávi čas, dáva im čistú vodu a všetku potravu, ktorú potrebujú. Okrem toho im aj denne dôkladne čistí priestory. Ako nám nedávno prezradila, s príchodom zimy opäť museli voliéry zatepliť. Aby obyvatelia Babičkinho dvora mali pohodlie a studenú zimu prečkali v pohode.

Naprázdno

Inak, na zimu sa obzvlášť pripravovať nemusia, domáce zvieratá sú zvyknuté na rôzne poveternostné podmienky, tak, ako aj my, ľudia. Ak k nim v tieto dni zavítate, trošku si na ne možno počkáte. Z teplých drevených búdok a stajní sa im von veľmi nechce. Ak sa však predsa len osmelia, radi k vám pribehnú. Nezabudnite však, že ich v žiadnom prípade nemožno kŕmiť. Budú šťastné, ak ich prídete pozrieť s prázdnymi rukami.

V budúcom roku majú kompetentní v šalianskej radnici opäť ďalšie plány. Areál, ktorého súčasťou je aj obľúbený dvor, zase doplnia atraktívnymi prvkami aj stojanmi na bicykle. Relaxačné miesto tak ponúkne opäť vyšší komfort návštevníkom pri pobyte v prírode.

Návštevné hodiny

Aj sviatočné, či prázdninové dni si môžete spestriť návštevou domácich zvierat. Otváracie hodiny Babičkinho dvora sú počas zimnej sezóny (november-marec) od 7.00 hod. do 17.00 hod.

Vo fotogalérii uvidíte zábery z Babičkinho dvora.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Babičkin dvor trochu stíchol: Zvierací obyvatelia sú pripravení na zimu, FOTO
7
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM