Zlatica Gregorová Rôzne

Babičkin dvor s novými obyvateľmi: Pribudla Robka, Bodka aj morky, FOTO

Nemocničný park v Šali už dávnejšie nie je miestom, ktoré leží ladom. Radnica sa postarala o to, aby ho využívala verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Babičkin dvor s novými obyvateľmi: Pribudla Robka, Bodka aj morky, FOTO
22
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Okrem toho bolo hlavným záujmom zriadenie domáceho zverinca Babičkinho dvora. Postupne sa vybudovali voliéry aj malé stajne a pribúdali živé tvory. Dnes už tam môžete vidieť sliepky, poníky, mini kozy, capka, baran, quessantské ovce i zajace, morky. Len pred pár týždňami sa obyvateľstvo dvora rozrástlo o malú mini ovečku Robku. Ochrannú ruku a opateru má nad zvieratami Katarína Rimovská, ktorá si všimla, že onedlho sa narodí ďalšia ovečka.

Pribudla Bodka

Po Robke teda na svet prišla jej nevlastná sestra, mini ovečka Bodka. Nesmelými pohybmi na neistých nôžkach pomaly objavuje svet. Jej aj Robkiným otcom je ten istý baran, avšak každá ovečka má inú mamu. Všetci spolu obývajú Babičkin dvor. Návštevníci v parku uvidia aj malé morky. Tie boli počas mrazivých dní umiestnené v teple a teraz už veselo pobehujú po voliére a susedia so sliepkami.

Nekŕmiť!

V šalianskej radnici vítajú záujem návštevníkov o pobyt v parku. K dispozícii tu majú piknikové stoly aj široké možnosti na relax detí aj dospelých. Žiadajú však občanov, aby zvieratá nedokrmovali. Poníky Roland a Maťo sa len nedávno vylízali z veľkých zdravotných ťažkostí, ktoré im spôsobili práve návštevníci.

Zvieratá majú pravidelný režim a sú kŕmené podľa potrieb. Stačí, keď ich navštívite s prázdnymi rukami, za to však s úsmevom na perách.

Babičkin dvor s novými obyvateľmi: Pribudla Robka, Bodka aj morky, FOTO
22
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM