Zlatica Gregorová Rôzne

Babičkin dvor má prvých obyvateľov: V parku to začína žiť

V minulom roku v meste Šaľa prišli s nápadom zrevitalizovať priestranstvo nemocničného parku osadením herných prvkov aj vybudovaním Mini zoo.

Ilustračný obrázok k článku Babičkin dvor má prvých obyvateľov: V parku to začína žiť
Foto: Zlatica Gregorová

Preliezky, hojdačka a ďalšie aktivity si už deti mali možnosť vyskúšať a obľúbiť si ich. Ďalšou novinkou, ktorú sa mestu podarilo zrealizovať, bolo vybudovanie výbehov pre živé zvieratká.

Babičkin dvor s Mini zoo

Ako sa pre náš portál v minulosti vyjadrila referentka životného prostredia MsÚ Šaľa, Gabriela Braníková, budú tu i malé koníky, pštrosy aj holandské kozičky. Do areálu pribudli v týchto dňoch prvé obyvateľky Mini Zoo Babičkinho dvora – biele, hnedé i čierne sliepky. Miesto pre ďalších obyvateľov dvora je už pripravené.

Onedlho pribudnú i poníky

Hovorkyňa Mestského úradu Šaľa, Alexandra Szabová pre náš portál povedala: “Najbližšie pribudnú dva poníky, malo by to byť už v najbližších dňoch, o presnom dátume budeme informovať.“

V parku už teraz majú svoje miesta deti aj dospelí. Deti sa môžu zabaviť aj novinkou, maľovaným megaobrázkom na stojane s vyrezaným otvorom, slúžiacim na to, aby ste si mohli urobiť napríklad aj vtipné fotografie so zvieratkami v pozadí. Dospelí si môžu oddýchnuť pri piknikovom stole priamo v areáli zeleného parku.

Babičkin dvor má prvých obyvateľov: V parku to začína žiť
10
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM