Krimi

Auto sa po náraze do stromu PREVRÁTILO: Vodič nafúkal viac ako 3 PROMILE!

Aj počas Veľkej noci policajti v Nitrianskom kraji odhalili vodičov, ktorí sadli za volant pod vplyvom alkoholu. Jedna z jázd sa neďaleko Šale skončila nehodou.

Ilustračný obrázok k článku Auto sa po náraze do stromu PREVRÁTILO: Vodič nafúkal viac ako 3 PROMILE!
3
Galéria

„Aj napriek zvýšeným kontrolám na cestách sa našli vodiči, ktorí veľkú noc oslávili „vo veľkom“ a posilnení alkoholom si sadli za volant. Neustále však upozorňujeme na nebezpečenstvo jazdy pod vplyvom alkoholu a na možné riziká. Dúfame, že títo vodiči sa poučia a viac za volant opití nesadnú," informuje nitrianska krajská polícia.

Jeden z prípadov sa stal aj neďaleko Šale.

Narazil do stromu

Dopravní policajti zo Šale boli vyslaní k dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste II/562 v katastri obce Trnovec nad Váhom.

„38-ročný vodič vozidla Kia Sportage sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, v dôsledku čoho zišiel mimo cestu, kde pokračoval v jazde a následne narazil do stromu, kde sa s autom prevrátil. Policajti vodiča podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom. Nafúkal 1,47 mg/l, čo predstavuje 3,06 promile," opisuje udalosti polícia.

Prečítajte si tiež

Skončili v policajnej cele

Tento vodič však nebol jediný, ktorý sadol za volant pod vplyvom alkoholu. 39-ročný muž v Nitre nafúkal 1,44 promile, 40-ročný muž medzi Kolárovom a obcou Dedina Mládeže nafúkal 1,75 promile a 65-ročný vodič v Komárne nafúkal 2,77 promile.

Policajti chytili aj 40-ročného muža, ktorý medzi obcami Obyce a Jedľové Kostoľany jazdil s 2,81 promile, 46-ročný vodič v meste Šahy nafúkal 2,96 promile a 37-ročný vodič v Zlatých Moravciach nafúkal 2,96 promile.

„Voči týmto vodičom bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a až do svojho vytriezvenia si posedeli v policajnej cele," dodáva Polícia SR – Nitriansky kraj.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

POČAS VEĽKEJ NOCI POLICAJTI ODHALILI VODIČOV, KTORÍ SADLI ZA VOLANT POD VPLYVOM ALKOHOLU Aj napriek zvýšeným kontrolám...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Tuesday, April 19, 2022
Vodič nafúkal po nehode v katastri obce Trnovec nad Váhom
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM