Zlatica Gregorová Krimi

August v podaní šalianskych mestských policajtov: Pobehujúci cap aj muž s nožom

Druhá časť letných prázdnin sa opäť niesla v znamení výjazdov mestských policajtov v Šali. Nechýbali klasické priestupky, ani kuriózne prípady.

Ilustračný obrázok k článku August v podaní šalianskych mestských policajtov: Pobehujúci cap aj muž s nožom
Foto: Zlatica Gregorová

Na najvyššom piedestáli opäť trónia Iné prípady, ktorých bolo v auguste 219. Strieborná priečka patrí nepozorným vodičom, bolo ich 166. Trojicu uzatvárajú prečiny voči verejnému poriadku. V auguste sa ich stalo 93. Mestskí policajti v Šali rozdelili priestupcom 49 pokút v celkovej sume 630 eur. Prečítajte si výber konkrétnych prípadov z Policajného zápisníka vedúceho odd. štatistiky a evidencie MsP Šaľa, Jána Komjáthyho.

Rušenie pokoja

O nepokojný spánok sa postaral istý Šaľan v druhý augustový deň. „Dňa 2.8.2018 o 01­.47 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Nemocničnej ruší neznáma osoba nočný kľud. Hliadka MsP zistila, že priestupcom bol 27 – ročný T.P. zo Šale. Menovaný bol vyriešený napomenutím,“ zapísal Ján Komjáthy. O záchranu zvieraťa sa mestskí policajti postarali taktiež v tento deň. „Dňa 2.8.2018 o 11. 59 hod. bolo na MsP nahlásené, že na fubalovom štadióne je v pletive uviaznutá mačka. Hliadka MsP na mieste mačku uvoľnila z pletiva,“ uvádza Ján Komjáthy.

Hostia z neďalekej dediny a mesta boli stredobodom pozornosti šaliasnkych mestských policajtov. „Dňa 2.8.2018 o 23­.19 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Slnečnej má nezhody 41 – ročný A.K. z Diakoviec s 38 – ročnou S.M. z Nových Zámkov. Menovaná bola vyriešená napomenutím,“ informuje Ján Komjáthy. To, že založenie ilegálnej skládky sa trestá, zrejme netušil mladý Šaľan. „Dňa 6.8.2018 o 09. 57 hod. MsP zistila, že na ul. Cintorínskej je založená nepovolená skládka. Priestupcom bol 37 – ročný M.P. zo Šale. Menovaný bol vyriešený pokutou 10 eur,“ uvádza Ján Komjáthy.

Odchytili capa

Ku kurióznym prípadom možno zaradiť capa, ktorý sa domáhal svojich kamarátok. Ako uviedol Ján Komjáthy, „dňa 6.8.2018 o 19. 05 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Nitrianskej sa pohybuje cap, ktorý naráža do plotu a brány, nakoľko sa chce dostať do záhrady kde chovajú kozy. Hliadka MsP odchyteného capa previezla do kotercov a v spolupráci RVaPS odovzdala zamestnancom útulku Veľký Krtíš.“

Tvrdošovčanka sa v Šali dopustila priestupku, z ktorého vyviazla len s napomenutím. „Dňa 10.8.2018 o 09­.13 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Hollého sa neznámy páchateľ dopustil drobnej krádeže. Hliadka MsP zistila, že priestupcom bola 51 – ročná Z.J. z Tvrdošoviec. Menovaná bola vyriešená napomenutím,“ informuje Ján Komjáthy.

AUGUSTOVÁ ŠTATISTIKA

NÁZOV PRIESTUPKU POČET
Iné prípady 219
O cestnej premávke 166
Verejný poriadok 93
Všetky VZN 23
Občianske spolunažívanie 12
Podmienky držania psov 10
Proti majetku 7
Iné priestupky 10

SPOLU: 49 pokút za 630 eur

Ani nie tridsaťročná žena žobrala v uliciach nášho mesta. „Dňa 10.8.2018 o 10­.37 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. SNP neznáma osoba žobre od okoloidúcich peniaze. Hliadka MsP zistila, že priestupcom bola 29 – ročná N.B. z Dunajskej Stredy. Menovaná bola vyriešená napomenutím,“ uviedol Ján Komjáthy. Žena hrala hlavnú úlohu aj v ďalšom prípade, kedy sa neštítila ohroziť a okradnúť staršieho človeka. „Dňa 11.8.2018 o 17­.50 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Nitrianskej leží neznámy muž na zemi. Hliadka MsP zistila, že sa jedná o 70 – ročného J.V. z Kendereša. Menovaného fyzicky napadla neznáma žena , ktorá mu spôsobila zranenia a odcudzila finančnú hotovosť . Privolaná hliadka OO PZ a RZP,“ uvádza Ján Komjáthy.

Potreba na zastávke

Prechádzka s nožom sa nevyplatila bezdomovcovi, ktorého zaistila policajná hliadka. „Dňa 22.8.2018 o 08­.25 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. M.R.Štefánika sa pohybuje neznámy muž z nožom v ruke. Hliadka MsP zistila, že muž je 36 – ročný Š.P. t.č. bez ulice, ktorý sa prechádzal po parku. Menovaný bol vyriešený napomenutím,“ približuje Ján Komjáthy. Bezohľadnosť voči spoluobčanom aj prírode dokázal skoro šesťdesiatročný Šaľan, ktorý znečistil autobusovú zastávku. „Dňa 27.8.2018 o 22­.45 hod. MsP zistila, že na ul. SNP v podnapitom stave vykonáva malú potrebu v zastávke 56 – ročný M.K. zo Šale. Menovaný bol vyriešený napomenutím,“ uviedol Ján Komjáthy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM