Zlatica Gregorová Kultúra

Ani v januári nebude núdza o zábavu: Premiéru budú mať plesové róby

Z vianočných a silvestrovských veselostí sme sa poniektorí ešte nestihli spamätať. Na krk nám však už dýcha ďalšia špeciálna sezóna.

Ilustračný obrázok k článku Ani v januári nebude núdza o zábavu: Premiéru budú mať plesové róby
Zdroj: TASR

Bály, či plesy sa sa v našich končinách oslavujú mnohé desaťročia. Kedysi boli dostupné prevažne bohatým členom šľachtických rodín, neskôr sa už organizovali meštianske bály. K výnimočnému podujatiu patrí slávnostná róba pre dámy a mužom zase sekne smoking s motýlikom.

V meste aj na vidieku

Noblesné zábavy sa začali organizovať vo veľkom štýle. Každý usporiadateľ si ten svoj pripravil podľa svojho gusta a pre svojich hostí. Dnes ich usporadúvajú rôzne združenia, svoj ples majú dokonca aj študenti, divadelníci, poľovníci, športovci, či samosprávy. Konajú sa nielen v mestách ale aj na vidieku. V našom okrese sa najbližšie dni bude konať ples.

Obec Močenok vás srdečne pozýva na III. ročník Obecného plesu. Uskutoční sa 20. januára 2018 o 19.00 hod. Slávnostné podujatie sa bude konať v Spoločenskej sále miestneho úradu. Plesajúci sa budú môcť zabaviť pri sledovaní barmanskej šou aj okoštovať produkty miestnej pálenice. Sľúbená je aj bohatá tombola a zahrá aj skupina Milkivej. Za vstupné 35€ sa okrem zábavy aj dokonale občerstvíte.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM