Zlatica Gregorová Kultúra

Amnestia v šalianskej knižnici: Vrátili sa im knihy, v ktoré už ani nedúfali

Kniha je pre mnohých z nás nielen obyčajným predmetom, či čarovnou vecou, ale aj sprostredkovateľom kúska pokoja a oddychu.

Ilustračný obrázok k článku Amnestia v šalianskej knižnici: Vrátili sa im knihy, v ktoré už ani nedúfali
Zdroj: TASR

Hŕba popísaného papiera predstavuje malú oázu, venovanú iba nám. Je našou spoločníčkou vo chvíľach sladkého ničnerobenia, pri cestovaní, či štúdiu. Šalianska Mestská knižnica Jána Johanidesa oslávila svoj sviatok. Čo zaujímavé pre svojich čitateľov pripravila?

Týždeň slovenských knižníc

Počas dní od 13. marca do 19. marca sa na Slovensku uskutočnil Týždeň slovenských knižníc. Počas neho mohli pracovníci knižníc sprostredkovať svojim čitateľom svoju prácu. Priblížiť, čím sa taký knihovník zaoberá, čo pri práci využíva aj čo musí dokonale ovládať. Šalianske knihovníčky sa naň dokonale pripravili.

Amnestia pre zábudlivcov

Ako bonus v rámci tohto týždňa vyhlásili Amnestiu pre zábudlivcov. Každý, kto knihu nejakým nedopatrením pozabudol vrátiť naspäť do knižnice, tak mohol urobiť v tomto termíne úplne beztrestne. Inak by ho čakala mastná pokuta. Tej sa takýmto spôsobom elegantne vyhol. A koľkým amnestia v tomto roku pomohla? Odpovedala nám riaditeľka MK Jána Johanidesa v Šali, Adriana Gerová. „Amnestiu tento rok využilo menej ľudí ako po minulé roky, dokopy 12 ľudí, ale čo je podstatné, vrátili sa nám knihy, ktoré sme už ani nedúfali, že sa vrátia. Naši zábudlivci v troch prípadoch využili formu vrátenia aj cez bibliobox," prezradila riaditeľka knižnice.

Posledným marcovým podujatím bude literárna prednáška doktorky Anny Jónásovej „ Ženy rodu Esterházyovcov.“ Uskutoční sa 30. marca 2017 o 16.00 hod. v šalianskej knižnici.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM