Zlatica Gregorová Samospráva

Aktuálne FOTO: Mestské byty sa dvíhajú k nebesám

Výstavba nájomných bytov v Šali pokračuje aj tento rok. Na stavenisku už stoja dva rozostavané domy.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne FOTO: Mestské byty sa dvíhajú k nebesám
Foto: Zlatica Gregorová

Bytové domy sú umiestnené na Kráľovskej ulici, v zadnej časti staveniska, blízko nemocničného parku. Práce na stavbách pokračujú svižným tempom. Po len nedávnych prvých výkopoch sa stavenisko premenilo na pľac s dvoma stojacimi budovami. Obrovský žeriav prenáša panely a každý robí, čo má.

Stavebné práce sú v plnom prúde a ešte istý čas budú aj pokračovať. Onedlho budú mať teda zvierací obyvatelia Babičkinho dvora ďalších susedov – obyvateľov bytov a to hneď za plotom.

Po dokončení všetkých 150 bytových domov ich mesto odkúpi a stanú sa nájomnými. Celkové náklady na výstavbu predstavujú sumu 6,5 mil. eur. Kompletné dokončenie stavebná firma plánuje v budúcom roku. 34 bytov dokončia túto jar a tie zvyšné by mali byť hotové v roku 2019.

Bytov málo, žiadostí veľa

Ako informovalo mesto, ani tentoraz sa však nedostane na každého žiadateľa o bývanie na Kráľovskej ulici. Kapacít je málo a žiadostí priveľa. I tak je to však pre Šaľu veľké plus. Tunajší obyvatelia sa nebudú musieť sťahovať do okolia, ale budú môcť žiť vo svojom rodnom meste neďaleko centra.

Pozrite sa na to, ako to na stavenisku aktuálne vyzerá prostredníctvom našej FOTOGALÉRIE.

Mestské byty sa dvíhajú k nebesám, budúci nájomcovia môžu plesať.FOTO
18
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM