Peter Sýkora Rôzne

Aktívni nevidiaci a slabozrakí

Základná organizácia pre nevidiacich a slabozrakých Slovenska v Šali sa môže v priebehu kalendárneho roku popýšiť dostatočným rozsahom aktivít v rôznych oblastiach kultúrneho a spoločenského života.

Pri pohľade na aktivity členov šalianskej Základnej organizácie ÚNSS je vidieť, že sa so svojim handicapom dokázali vysporiadať a svojou aktívnou činnosťou môžu by ť príkladom aj pre ostatných. Môžem mojich členov a výbor, hovorí predseda šalianskej ZO ÚNSS Igor Ďuriš pochváliť za množstvo zrealizovaných nápadov ako si spestriť kultúrne, či pohybom voľný čas. Členovia Základnej organizácie sa pravidelne stretávajú pri klubových posedeniach, oslavách jubilantov, nezabudneme ani na Svetový deň nevidiacich, absolvujeme prechádzky do prírody, rekondičné pobyty na termálnych kúpaliskách, zájazdy do okolitých miest a samozrejme sa zúčastňujeme aj na akciách poriadaných Mestom Šaľa. Nedávno usporiadali v Klube na Krížnej ulici č. 4 slávnostné posedenie, ktoré prišiel pozdraviť aj primátor mesta Martin Alföldi a prítomným bol prečítaný aj pozdravný list, ktorý zaslal na organizáciu predseda Slovenskej ÚNSS Branislav Mamojka. Počas slávnostného posedenia, ktoré si spestrili členovia ZO aj kultúrnym programom a bohatou diskusiou, obdržali zúčastnení z rúk primátora v rámci dňa Úcty k starším karafiáty. Z informácie o činnosti Základnej organizácie ÚNSS v Šali sme sa dozvedeli aj o ďalších akciách, ktoré chcú stihnúť ešte v poslednom mesiaci roku 2010. Bol nim aj kolkársky turnaj (poznámka: bola to v poradí už 21 spoločná tohoročná akcia), na ktorej sa aktívne zúčastnilo v Mestskej kolkárni 24 členov a najlepší v kategórii mužov: 1. Štefan Hajdú, 2. Alexander Pintér, 3. Igor Ďuriš, v kategórii žien: 1. Aurélia Vargová, 2. Anna Kántorová, 3. Monika Némethová obdržali za svoje výkony aj poháre. Pri spoločnom posedení a občerstvení v priestoroch Mestskej kolkárni zabudli aj na únavu zo športového zápolenia. Po akcii sa lúčili s predsavzatím spoločného stretnutia v Klube pri stretnutí s jubilantmi z radov členov Základnej organizácie za 4. štvrťrok 2010 a samozrejme členovia nezabudnú ani na spoločnú rozlúčku so „Starým rokom“.
Jozef Sklenár

Foto: najlepších šesť účastníkov ZO ÚNSS Šaľa kolkárskeho turnaja v kategórii žien a mužov tesne po slávnostnom vyhodnotení.

nevidiaci
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM