Peter Štrbo Hádzaná

Aj v druhom domácom zápase český súper

Šalianky privítajú súpera spoza rieky Moravy aj v druhom domácom zápase. V sobotu odohrajú zápas 3.kola proti českému Sokolu Písek, ktorý má v úvode ročníka skutočne ťažký žreb.

Duslo môže byť so vstupom do sezóny zatiaľ spokojné, nakoľko sa po dvoch kolách vyhrieva na prvom mieste tabuľky, pričom inkasovalo zatiaľ najmenej gólov spomedzi všetkých účastníkov WHIL (35). Najviac to momentálne „strieľa“ Bérešovej (14 gólov), Veselkovej (11) a Weibelovej (8). V 3.kole sa však naše hádzanárky stretnú so súperom, ktorý má kvalitnejší káder ako naši úvodní súperi. Čaká nás duel s hráčkami českého Sokola Písek.

V príprave sa nášmu najbližšiemu súperovi darilo nad očakávania, keď ani v jednom zápase nenašiel premožiteľa. Majstrovské zápasy sú však o niečom inom a v úvodných dvoch dueloch sezóny Písek neuspel. V prvom zápase hrali zverenkyne trénera Slavíka na palubovke ambicióznej Poruby, ktorá sa pred sezónou posilnila o hviezdnu Tóthovú, či skúsenú Dubajovú, ktorá prišla do Čiech práve zo Šale. V zápase bez obrán boli strelecky úspešnejšie domáce hráčky, ktoré zvíťazili 41:35. V poslednom kole privítal Písek obhajkyne titulu z Michaloviec, no aj napriek tomu, že bol slovenský zástupca favoritom zápasu, domáce hráčky kládli odpor až do konca a prehrali len o tri góly 25:28. V prvých dvoch kolách sa strelecky najviac darilo kanonierkam Borovskej (17 gólov) a Luzumovej (15 gólov), ktoré budú predstavovať najväčšie nebezpečenstvo pre obranu „chemičiek“ aj v našom vzájomnom dueli.

S Pískom sme odohrali posledný majstrovský duel v januári (14.kolo) na našej palubovke a bol to skutočne veľký boj. V prvom polčase sme neustále doťahovali náskok súpera, v druhom dejstve sme vývoj zápasu síce otočili, viedli sme aj o štyri góly, no náskok sme stratili a bod za remízu (31:31) zachránila pre Duslo až v posledných sekundách zápasu Szarková, ktorá bola spolu s exšaľankou Dubajovou so siedmimi gólmi najlepšou strelkyňou z radov domácich hráčok. Szarková sa však pre zranenie kolena v jesenných zápasoch Šale nepredstaví. Za Písek sa predviedli už spomínané kanonierky Borovská (8 g) a Luzumová (7).

Duslo čaká súper, ktorý skutočne preverí pripravenosť našich hráčok na novú sezónu. Veríme však, že spokojnejšie budú po záverečnom hvizde chemičky. Zápas sa začína v sobotu 17.9. v tradičnom čase o 18:00.

Zostava najbližšieho súpera v poslednom kole:

Brožová, Šáchová – Borovská, Luzumová, Vyhnalová, Malá, Janoušková, Rusfelová, Vrabcová, Zozetová, Lidová, Zemanová, Dvořáková. Trenér Jan Slavík

Zápasy 3.kola:

HC Zlín – Slavia Praha Sokol Poruba – Danlog Partizánske Iuventa Michalovce – Piccard Senec Zora Olomouc – UDHK ŠG Nitra-Sereď Veselí n/M – Most 30:24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM