Zlatica Gregorová Samospráva

Aj Trnovčania budú mať kamery: Uspeli so svojim projektom

V rámci prevencie a čo najoperatívnejšieho zásahu policajtov si samosprávy osádzajú kamery. Predídu tak rýchlejšie rôznym deliktom.

Ilustračný obrázok k článku Aj Trnovčania budú mať kamery: Uspeli so svojim projektom
Zdroj: TASR

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky – Okresný úrad Nitra poskytol obciam možnosť získať vďaka projektu na prevenciu kriminality dotácie, aby si mohli vybudovať kamerový systém. Keďže je dobré mať bezpečnosť obyvateľov pod drobnohľadom, financie využijú na prospešnú vec.

Sú aj v Šali a Veči

V roku 2017 nemých strážcov poriadku pribudlo o niečo viac v Šali i vo Veči. Prvotné sústavy kamier boli nainštalované v Šali v roku 2005, postupne sa rozširovali podľa potrieb a možností do ďalších častí mesta. Dnes už pozorné oko sleduje 27 stanovíšť. O obsluhu systému sa starajú pracovníci chránenej dielne v budove Mestskej polície v Šali.

O rozšírenie kamerového systému žiadal aj Močenok. Tu naposledy osadili celkovo 5 kamier. A podobné plány mali aj v ďalšej obci nášho okresu, v Hájskom. Poriadok a bezpečie obyvateľov bude chrániť novovybudovaný systém. Aj vďaka projektu sa im podarilo získať dotácie a dnes už majú udalosti v obci pod kontrolou.

Dostali dotáciu

Najnovšie sa dotáciu podarilo získať susednej obci. Projektom „Prevencia kriminality v obci Trnovec nad Váhom“. Ešte koncom roku 2017 na konto obce prišlo 10 000 eur. Podľa zverejnenej zmluvy, na spolufinancovaní sa podieľala aj obec a to 20%. Obyvateľom Trnovca nad Váhom podľa dohody vybudujú kamerový systém najneskôr do konca roka 2018.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM