Zlatica Gregorová Rôzne

Adventný víkend je tu čo nevidieť: V Šali a okolí na vás čaká kopec zábavy

A máme tu ďalší adventný čas. Popri predvianočných prípravách a vypekaní dobrôt sa môžete naladiť na sviatočnú strunu.

Ilustračný obrázok k článku Adventný víkend je tu čo nevidieť: V Šali a okolí na vás čaká kopec zábavy
Foto: Zlatica Gregorová

Na výber je viacero podujatí, kde sa zabavíte aj si budete môcť nakúpiť rôzne dekorácie alebo darčeky. Tu sú naše redakčné supertipy, vyberajte.

KULTÚRA

5. – 20. december 2018, Dom ľudového bývania v Šali

VIANOČNÉ POHĽADNICE

Výstava rôznych druhov vianočných pohľadníc z čias, keď to bol masovo využívaný druh komunikácie. Výstava bude verejnosti prístupná od utorka do soboty v čase od 12.30 do 15.30 hod.

8. december 2018, 15.00 hod., Močenok

STRETNUTIE SO SV. MIKULÁŠOM

Malí aj veľkí sa už teraz môžu tešiť na príjemné chvíle s obľúbeným Mikulášom. Uvidíte ho možno aj celkom zblízka, keď sa v sobotné popoludnie vyberiete do močenského obecného úradu. V spoločenskej sále na vás budú čakať prekvapenia ako aj Divadlo z Domčeka s rozprávkou Janko Hraško.

8. december 2018, 13.00 hod., Horná Kráľová

V. OBECNÉ VIANOČNÉ TRHY

Miestne kultúrne stredisko a Obecný úrad v Hornej Kráľovej pozývajú občanov aj návštevníkov na tradičné podujatie spojené s obľúbenými sviatkami. Môžete sa tešiť na zdobené medovníky, vianočné pečivo, ikebany, rôzne vianočné dekorácie aj ozdoby vyrobené servítkovou technikou. O 16.30 hod. spoločne rozsvietite vianočný stromček a pochutíte si na punči, pečienke či varenom víne a bude aj kapustnica.

9. december 2018, 15.00 hod., Močenok

VIANOČNÁ AKADÉMIA MATERSKEJ ŠKOLY

V Kultúrnom dome v Močenku sa predstavia najmenší občania obce. Pripravili si pre vás zaujímavé predstavenia, kde vám ukážu svoj talent a šikovnosť.

9. december 2018, 15.00 hod., Dom kultúry Šaľa

VIANOČNÝ FESTIVAL PRE DETI

Návštevníkov podujatia čaká vianočná diskotéka s maskotmi, snehuliak a vianočný stromček. Nebudú chýbať ani zaujímavé tvorivé dielne.

ŠPORT

8. december 2018, 8.30 hod.

VIANOČNÝ HALOVÝ TURNAJ

Počas jednodňového podujatia môžu návštevníci uvidieť množstvo duelov v kratších intervaloch od rána až do 16.26 hod. Po ich skončení bude nasledovať slávnostné vyhodnotenie podujatia. Zúčastnia sa ho tieto tímy: FC Slovan Galanta, FK Dynamo Trnovec nad Váhom, FK Betonáris Šaľa, Legendy Šaľa, TJ Galanta – Mestská časť Hody, TJ Termál Diakovce, FK Slovan Duslo Šaľa a ŠK Hájske.

Viac si môžete prečítať TU: Prichádza tradičný vianočný turnaj: Halový futbal si zahrá až 8 mužstiev!

KINOTIPY KINA ŠAĽA

8. a 9. december 2018, 20.00 hod.

Smrteľné stroje (Mortal Engines)

Réžia: Christian Rivers  •  Hrajú: Hera Hilmar, Hugo Weaving, Stephen Lang, Robert Sheehan, Frankie Adams, Colin Salmon, Leifur Sigurdarson, Caren Pistorius, Joel Tobeck, Patrick Malahide

Za sto rokov bude svet len umierajúcou nehostinnou pustinou, križovanou obrovskými strojmi na kolesách, ktorých primárnou snahou je nachádzať zostávajúce zdroje obživy a surovín. V tieto monštrá sa premenili pôvodné mestá. Sídlia na kolesách sú plné ľudí a najväčším a najmocnejším z nich je Londýn. Ten sa rozrastá aj vďaka pohlcovaniu menších strojov, ktoré sa objavia v jeho ceste. Týmto spôsobom sa v Londýne ocitne aj Hester Shaw (Hera Hilmar), tajomné dievča so zjazvenou tvárou. Jej jedinej, zdá sa, nevadí, že Londýn zničil jej domovské mesto. Hester sa totiž vďaka tomu ocitla v blízkosti jeho vládcu Thaddeuse Valentina (Hugo Weaving), s ktorým má z minulosti otvorené účty. Lenže i Thaddeus je rád, že Hester vidí. Dievča má v držaní predmet, s ktorým by sa mohol stať najmocnejším mužom na svete.

8.december 2018, 18.00. hod.

Čertovské pero (Čertí brko)

Réžia: Marek Najbrt  •  Scenár: Robert Geisler, Tomáš Hodan  •  Hrajú: Judit Bárdos, Jan Cina, Ondřej Vetchý, Jan Budař, Marek Daniel, Jana Plodková, Tomáš Jeřábek, Václav Kopta

Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna dedinka a tá mala svoje obecné peklo schované pod zemou. Čerti pozorne sledovali, ako dedinčania hrešia. No a hriechy v pekle zapisovalo, spravodlivo a neomylne, kúzelné pero z kohúta samotného Lucifera. Každý hriešnik mal v pekle založenú vlastnú zložku. Vždy, keď sa zložka zaplnila, čertovské komando si nasadilo kúzelné rohy a chvost a vyrazilo na povrch, aby hriešnika priviedlo do pekla….Viete si však predstaviť, čo by sa stalo, keby sa čertovské pero zničilo? Je zrušenie pekla dobrý nápad? Príbeh o tom, že kto chce zrušiť peklo, nemyslí to s ľuďmi dobre a že raj si musí zaslúžiť každý sám.

8. a 9. december 2018, 16.00 hod.

Super Taxík (Wheely)

Réžia: Yusry Abdul Halim  •  Hrajú: Ogie Banks, Gavin Yap, Francis Lee, Brock Powell, Jay Sheldon, Barbara Goodson, Thomas Pang, Raymond Orta, Armando Valdes-Kennedy, Diong Chae Lian, Chris Jai Alex, Joe Murray, Ghafir Akbar

Malý žltý Taxík, ktorému pod kapotou bije srdce skutočného pretekára, sníva o titule „Kráľa ciest“ v jeho rodnom meste Gasket City. Počas pretekov však urobí chybu a nešťastne nabúra do slávnej talianskej modelky Belly di Monetti, do ktorej sa na prvý pohľad zamiluje. Lenže Bella patrí do úplne inej kategórie luxusných áut, ktoré sa na takých ako Taxík pozerajú zhora. Navyše má Bella priateľa a zálusk na ňu si robí aj obrovský a nebezpečný kamión Kaiser, vodca neslávne známeho gangu. Keď sa Taxík a jeho najlepší kamarát Putt Putt ocitnú v nebezpečenstve, rýchlo zistia, že zostať verný sám sebe je omnoho ťažšia úloha ako získať slávu či srdce svojej lásky.

9. december 2018, 19.00 hod.

Doktor Martin: Záhada v Beskydách (Doktor Martin: Záhada v Beskydech)

Réžia: Petr Zahrádka • Hrajú: Miroslav Donutil, Robert Mikluš, Jitka Čvančarová, Jana Štěpánková, Tomáš Jeřábek, Elizaveta Maximová, Jiří Bartoška, ​​Marek Taclík

Príbehy populárneho doktora Martina s tvárou Miroslava Donutila vyvrcholí úplne novým a tým najväčším prípadom jeho kariéry v celovečernom filme v kinách. Svojrázny doktor Martin bude riešiť doposiaľ nepoznané záhady osobného života aj jednu detektívne otázku. Musí totiž zvládnuť postarať sa jeden deň sám o svoje malé dieťa, vyžehliť svoje tradičné nedorozumenia s partnerkou Lido a súčasne s tým všetkým musí prísť na kĺb záhade, ktorej stopy vedú hlboko do minulosti až do doby prvej republiky. O dávnom tajomstvo beskydských lesov dnes už vie len málokto a na povrch sa dostane ešte len nálezom podivuhodne malé kostry. To samo o sebe vnesie do mestečka v horách rozruch. Ešte väčšie pozdvihnutie ale vyvolá skutočnosť, že do riešenia sa vrhol strážmajster Topinka a doktor Martin.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM