Zlatica Gregorová Rôzne

Advent už klope na dvere: Chystajte sa na sviatky a zabavte sa na akciách

A máme tu posledný mesiac v roku. S víkendom sa začína aj sviatočné obdobie a to je čas na predvianočné prípravy.

Ilustračný obrázok k článku Advent už klope na dvere: Chystajte sa na sviatky a zabavte sa na akciách
Zdroj: TASR

Vyrobte si sviatočný veniec a v nedeľu nezabudnite zapáliť prvú adventnú sviečku. V čase relaxu si môžete dopriať aj návštevu zaujímavých podujatí, ktoré na vás čakajú v Šali aj okolí.

KULTÚRA

6. – 30. november 2018, 9.00–12.00, 12.30–17.00 hod., Dom ľudového bývania Šaľa

„SVADOBNÉ KROJE SLOVÁKOV V MAĎARSKU“

V historickej budove uvidíte tentoraz výstavu fotografií. Ponitrianske múzeum v Nitre a Mestské kultúrne stredisko v Šali  prichystali fotky mladých párov v ľudových odevoch zo 43 národnostných osád Slovákov žijúcich.

Viac si môžete prečítať TU: FOTO, V šalianskom domčeku uvidíte novú výstavu: Svadobné kroje na fotografiách

2. december 2018, 17.00 hod., Močenok

POŽEHNANIE ADVENTNÉHO VENCA

V areáli miestneho obecného úradu si môžete vychutnať slávnostnú atmosféru prichádzajúceho adventu. V spoločnosti susedov, rodiny a priateľov zapálite prvú sviečku na sviatočnom venci.

ŠPORT

30. novembra do 2. decembra 2018, Mestská športová hala Šaľa

1. FÁZA KVALIFIKÁCIE O POSTUP NA MS 2019

Slovenská hádzanárska reprezentácia pod vedením trénera Jána Packu sa počas novembra pripravovala na dôležitý turnaj. O pár hodín odštartujú prvé duely, v ktorých sa stretnú s hráčkami Kosova, Ukrajiny a Izraela.

Viac si môžete prečítať TU: V Šali už trénujú reprezentantky: Potešia sa podpore domáceho publika, FOTO

  • 30. novembra 2018

   15.30 hod.: Kosovo – Izrael

      18.00 hod.: Slovensko – Ukrajina

  • 1. decembra 2018

      15.30 hod.: Ukrajina – Kosovo

      18.00 hod.: Izrael – Slovensko

  • 2. decembra 2018

      15.30 hod.: Ukrajina – Izrael

      18.00 hod.: Slovensko – Kosovo

KINOTIPY KINA ŠAĽA

2. december 2018 20.00 hod.

Creed II (Creed II)

Hrajú: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Dolph Lundgren, Florian Munteanu  •  Scenár: Cheo Hodari Coker, Sylvester Stallone, Ryan Coogler  •  Réžia: Steven Caple Jr.

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje – so životom i sám sa so sebou. Snaží sa zo všetkých síl, aby sa venoval svojim najbližším a zároveň nezanedbával prípravu na dôležitý súboj v ringu. Čaká ho silný súper, ktorého meno sa navyše spája s dávnym nešťastím v jeho rodine, a blížiaci sa zápas bude preto nielen náročný, ale i veľmi osobný. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svojom boku sa Adonis pokúsi naplniť dávny odkaz a získať odpoveď na otázku, za čo sa oplatí bojovať.

2. december 2018, 18.00 hod.

Čertovské pero (Čertí brko)

Réžia: Marek Najbrt  •  Scenár: Robert Geisler, Tomáš Hodan  •  Hrajú: Judit Bárdos, Jan Cina, Ondřej Vetchý, Jan Budař, Marek Daniel, Jana Plodková, Tomáš Jeřábek, Václav Kopta

Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna dedinka a tá mala svoje obecné peklo schované pod zemou. Čerti pozorne sledovali, ako dedinčania hrešia. No a hriechy v pekle zapisovalo, spravodlivo a neomylne, kúzelné pero z kohúta samotného Lucifera. Každý hriešnik mal v pekle založenú vlastnú zložku. Vždy, keď sa zložka zaplnila, čertovské komando si nasadilo kúzelné rohy a chvost a vyrazilo na povrch, aby hriešnika priviedlo do pekla….Viete si však predstaviť, čo by sa stalo, keby sa čertovské pero zničilo? Je zrušenie pekla dobrý nápad?

2. december 2018, 16.00 hod.

Pat a Mat: Zimné dobrodružstvá (Pat a Mat: Zimní radovánky)

Réžia: Marek Beneš

Blíži sa zima a naši známi kutilovia to nemôžu nechať len tak. Navyše keď ich „zaskočí“ snehová nádielka, ktorá sa im zniesla na záhradu. Aký nový stroj na sneh naši dvaja kutilovia vymyslia? Po vyvádzaní na snehu príde vhod horúca sauna, tak prečo by si ju rovno nepostavili. Ako si poradia s vianočnou výzdobou a aké darčeky si kutilovia nadelia pod vianočným stromčekom? A čo potom až si vyrobia Betlehem a oslávia Silvestra?

Pre našich dvoch kutilov nie je žiadna komplikácia prekážkou a žiadna výzva dostatočne veľká. Pat a Mat, ako už sme zvyknutí, prináša zábavu na ostrie skrutkovača a srandu až sa klince budú prehýbať. Doma to radšej neskúšajte!

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM