Zlatica Gregorová Rôzne

A máme tu Veľkú noc: Aj počas nasledujúcich dní môžete vyraziť do kina

Počas blížiacich sa jarných sviatkov ľudia viac oddychujú. Tento čas venujú najmä rodine i na obyčajné rozprávanie sa.

Ilustračný obrázok k článku A máme tu Veľkú noc: Aj počas nasledujúcich dní môžete vyraziť do kina
Foto: Zlatica Gregorová

Kultúra i šport majú tiež v tieto dni pohov, počas Bielej soboty však môžete navštíviť šalianske kino a vychutnať si filmové novinky. Po sviatkoch vám opäť prinesieme plejádu víkendových tipov zo Šale a okolia. Užite si veselo sviatky jari a dobre si oddýchnite.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

31. 3. 2018 20.00 hod.

  • Ready Player One: Hra sa začína (Ready Player One)

Hranica medzi virtuálnym a reálnym svetom môže byť tenká. A potom ide o život. Hrajú: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Vin Diesel, Simon Pegg, Ben Mendelsohn, Mark Rylance, T.J. Miller, Win Morisaki, Hannah John-Kamen, Simone Kirby, Kae Alexander, Letitia Wright, Lynne Wilmot, Blake Ridder, Laurence Spellman, Lena Waithe, Kit Connor. Réžia: Ste­ven Spielberg. Podľa predlohy: Ernest Cline. Scenár: Eric Eason, Zak Penn, Ernest Cline. Kamera:Ja­nusz Kamiński. Hudba: Alan Silvestri

V roku 2045 je svet veľmi nehostinné miesto. Stredoškolák Wade Watts, tak ako väčšina ľudstva, uniká pred bezútešnou realitou do virtuálnej utópie zvanej OASIS, kde môže byť každý, kým len chce. Existujú tu tisíce planét, na ktorých sa dá žiť, hrať, ale aj zamilovať. Tvorca OASIS-u James Halliday totiž zomrel bez potomkov a svoje rozprávkové bohatstvo spolu s OASIS-om sa rozhodol darovať človeku, ktorý rozlúšti hádanky a splní úlohy roztrúsené v jeho výtvore. Milióny ľudí sa celé roky márne pokúšajú rozpliesť hustú sieť odkazov na popkultúru z konca dvadsiateho storočia. Až kým Wade jedného dňa nenatrafí na kľúč k rozlúšteniu prvej hádanky a odrazu stojí proti tisíckam súperov v zúfalých pretekoch o uchmatnutie hlavnej ceny. Nejde tu však len o lákavú výhru, ale najmä o desivý dosah pretekov na skutočný svet, ktorý sa od základov zmení…

31. 3. 2018 18.00 hod.

  • Dancer (Dancer)

Velký príbeh nadaného umelca a zranitelného človeka. Réžia: Steven Cantor  •  Hrajú: Sergej Polunin Obdarený veľkou vytrvalosťou a zanietením, Sergej Polunin vzal tanečný svet útokom a stal sa historicky najmladším sólistom Kráľovského baletu v Londýne. V dvadsiatich piatich rokoch bol na vrchole kariéry. Rozhodol sa však odísť a tanec úplne opustiť. Dokumentárny film režiséra Stevena Cantora sleduje život tohto osobitého umelca, od jeho márnotratných začiatkov na Ukrajine cez strhujúce výkony vo Veľkej Británii, Rusku a nakoniec i v Spojených štátoch, kde ho David LaChapelle nakrútil pri tanci na Hozierovu skladbu Take Me to Church a video sa okamžite stalo hitom internetu. Film okrem oslavy Poluninovho rýdzeho talentu a nespútaných ambícií uvažuje tiež o tom, či bohatstvo a úspech stačia k nájdeniu osobnej a profesijnej identity…?

31. 3. 2018 16.00 hod.

  • Sherlock Gnomes(Sherlock Gnomes)

Dobrodružná detektívna animovaná komédia Sherlock Gnomes opisuje najväčší prípad sadrovej verzie legendárneho detektíva. Kto iný by mal vyšetrovať hromadné miznutie záhradných trpaslíkov? Kto by chcel preboha kradnúť trpaslíkov? Je to naozaj uletená otázka, pokiaľ však tiež nie ste sadrová ozdoba nejakej záhradky a nejde vám tým pádom o krk. Našťastie sa po okolí potuluje istý detektív Sherlock, ktorý sa do riešenia tejto záhady pustí s nasadením sebe vlastným. Škoda len, že je tiež zo sádry. Animovaná komédia Sherlock Gnomes voľne nadväzuje na úspešnú trpasličiu shakespearovskú adaptáciu Gnomeo a Júlia, len žáner romantickej drámy nahrádza detektívkou.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM