Peter Štrbo Futbal

2. liga: Šaľa si z Dunajskej Stredy priviezla bod za remízu

Na pôde budúcoročného corgoňligistu z Dunajskej Stredy vybojovali šalianski futbalisti cenný bod za remízu 1:1. Oba góly stretnutia videli diváci už v prvom polčase. Hostia sa museli na lavičke zaobísť bez dištancovaného kormidelníka Dušana Libu.

Ilustračný obrázok k článku 2. liga: Šaľa si z Dunajskej Stredy priviezla bod za remízu
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa

V predposlednom stretnutí sezóny už prakticky o nič nešlo, Dunajská Streda bola už istým postupujúcim do Corgoň ligy, Šaľa plávala v pokojných vodách stredu tabuľky. Chemici už viac ako dva mesiace pre rôzne zranenia a tresty nehrali v plnej sile, tentoraz sme v zostave nevideli kapitána Čirika, kanoniera Čurgaliho, gólmana Kolmokova či krídelníka Gešnábela. Na lavičke hostí navyše chýbal dištancovaný kouč Dusla Dušan Liba, ktorý si cez týždeň vypočul od disciplinárnej komisie nemilosrdný ortieľ. „Za hrubé nešportové správanie (HNS) voči rozhodcom, vykázanie z lavičky, nerešpektovanie rozhodnutí riadiacich orgánov a porušovanie smerníc DK SFZ uložila trénerovi druholigového FK Slovan Duslo Šaľa Dušanovi Libovi zákaz výkonu akejkoľvek funkcie v súvislosti so súťažným stretnutím na šesť súťažných duelov nepodmienečne od 12. mája,“ píše sa v správe disciplinárnej komisie.

Od úvodu sa hral obojstranne otvorený futbal s množstvom šancí na oboch stranách, svedčí o tom aj pomer striel na bránu 9:9. Dunajská Streda viedla od 33. minúty, keď Hošek prihrával Gerecovi, ktorý šikovne podstrelil Valenského – 1:0. Chemici sa radovali z vyrovnávajúceho gólu už o necelých 10 minút, v rýchlom protiútoku Lukáš Szabó vysunul jarný objav Šale Ivančíka, ktorý strelou od žrde zabezpečil remízový stav 1:1. V druhom dejstve diváci už viac gólov nevideli a body sa tak spravodlivo delili.

DAC 1904 Dunajská Streda – Slovan Duslo Šaľa 1:1 (1:1)

Góly: 33. Gerec – 42. Ivančík Rozhodoval: Smolák, ŽK: Gašparík, Majerník – Mujkoš, Mihálik, ČK: 70. Mujkoš po druhej ŽK, 2027 divákov

DAC: Poláček – Beňo, Božoň, Majerník, Gerát – Gašparík, Gerec (89. min. Johancsík), Sedlák, Huber (72. min. Antunovič) – Fodrek, Hošek (86. min. Nulíček)

Duslo: Valenský – Konopásek, Mujkoš, Mihálik, Ďatko – Charizopulos, Glenda, Rehák, Tomiš – Ivančík, L. Szabó (93. Kružlík)

Mikuláš Radványi (DAC): „Pochvala a prianie môjho bývalého trénera Takácsa ma potešili. Do zápasu sme vstúpili dobre, mali sme šance, Fodrek trafil žrď. Vedeli sme, že Šaľa má dobré mužstvo, hostia mali veľa šancí. Naša koncentrácia už nebola taká, ako v zápasoch, v ktorých sme hrali pod tlakom. Obranná hra bola dnes katastrofálna, taktika išla do úzadia. Diváci však museli odchádzať spokojní. Videli veľa šancí a streleckých pokusov, brankári viackrát podržali svoje mužstvá. Pred zápasom som hráčom povedal, aby si zápas užili a potešili divákov. Dnes treba oslavovať a od budúceho týždňa pracovať ďalej. Tento úspech totiž zaväzuje. Keď som sa sem vrátil, viacerí ma považovali za blázna. Od začiatku sme sa borili s množstvom problémov – nemal som mužstvo, vieme, ako vyzerá situácia vo vzťahu klubu a mesta, hráči často riešili problémy s kúrením, vodou. Bez čistej hlavy sa nedá hrať a keby boli iné podmienky, možno by sme po jeseni viedli tabuľku o osem bodov. Ale zložili sme dobré mužstvo, čo nie je len moja zásluha, vytvorili sme dobrý kolektív a hráčom patrí poďakovanie za to, že sme tento úspech mohli zažiť. Ukázali charakter a som hrdý na nich za to, čo sme spolu dokázali. Bol to ťažký a krásny rok.“

Ondrej Takács (Šaľa): „Hralo sa v dobrom tempe, na domácich bolo vidno, že už postúpili a zápas brali o niečo ľahšie. Bol to zápas zahodených šancí, zrodilo sa ich dosť na oboch stranách. V úvode ich mali viac domáci, ale ak by sme zrátali naše, aj my sme mali dosť gólových príležitostí. Gratulujem Dunajskej Strede k postupu a želáme jej veľa úspechov v prvej lige. Je dobré pre juh Slovenska, že má mužstvo medzi elitou, potrebuje to.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM