Peter Štrbo Kultúra

„Zvyšky od obeda“ sa budú podávať piatok

Spoločenský dom Veča privíta v piatok hercov Celkom malého divadla so svojim divadelným predstavením na motívy hry Donalda Churchilla – Zvyšky od obeda.

Celkom malé divadlo je občianske združenie, ktoré pôsobí v Žemberovciach so sídlom OZ v Leviciach. Tematika „Celkom malého divadla“ je založená na činohernom poňatí divadelného predstavenia, v ktorom je na základe poetiky obrazu a dramatického textu zvýraznená komplikovanosť medziľudských vzťahov.

Divadlo patrí nesporne k zaujímavým zjavom na slovenskej amatérskej scéne a špecializuje sa výsostne na inscenácie komorného charakteru a za pár rokov svojej existencie zaznamenalo aj značné úspechy. Každoročne sa mu podarí nominovať na festivaly celoštátneho charakteru.

Trpká komédia „Zvyšky od obeda“ vznikla na motívy hry Donalda Churchilla – The Leftovers. Dej príbehu sa odohráva v malom jednoizbovom bytíku v londýnskej štvrti Soho. V ňom sa zhodou okolností ocitá Jane a práve tu ju jedno tuctové sobotné ráno objaví majiteľ bytu Mike. Tak sa rozohráva príbeh trpkej konverzačnej komédie. Viac prezradiť by hádam ani nebolo na mieste. Pohodlne sa usaďte a prežite s nami príbeh dvoch ľudí, ktorí jednoducho cítia, že si od života zaslúžia väčší kus z pomyselného koláča, ale väčšinou im zostávajú len odrobinky.

Foto: cmd.dosky.sk Zdroj: cmd.dosky.sk

Celkom_male_divadlo
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM