Simona Blehová Samospráva

Župa sa zbavila budovy bývalej strednej školy v Šali, prišla o 350 tisíc

Bývalá budova Spojenej školy na ulici Pazmáňa v Šali zmenila majiteľa. Nitrianskemu samosprávnemu kraju (NSK) sa ju podarilo predať až v piatom kole obchodnej verejnej súťaže a aj to výrazne pod cenu.

Ilustračný obrázok k článku Župa sa zbavila budovy bývalej strednej školy v Šali, prišla o 350 tisíc
Foto: Peter Štrbo

Odhadovaná cena budovy určená znalcom činila milión dvestoštyridsať tisíc eur. Nitriansky kraj ju nakoniec predal za sumu o tristopäťdesiat tisíc eur nižšiu, čo je viac ako tretina celkovej hodnoty. Novým vlastníkom nehnuteľnosti sa stala firma z Vlčian, ktorá ju tak získala za veľmi výhodných podmienok. „Zníženie pôvodnej predajnej ceny je dôsledkom toho, že NSK sa podarilo objekt predať až v piatom kole verejnej obchodnej súťaže. Každé ďalšie kolo súťaže totiž znamená zníženie pôvodnej ceny, a to by platilo až do úspešného predaja,“ komentoval stratu peňazí hovorca predsedu NSK Stanislav Katrinec.

Využitie budovy je nejasné

Zámer budúceho využitia tejto budovy zatiaľ nie je známy, keďže kraj nepožadoval v podmienkach súťaže od uchádzača jeho predloženie. „NSK predal objekt bývalej školy v Šali ako prebytočný majetok a pretože nejde napríklad o zdravotníctvo, kde by bol zo zákona povinný aj naďalej poskytovať túto službu, nemal dôvod nového majiteľa k tomu zmluvne zaväzovať,“ uviedol hovorca predsedu nitrianskej župy.

Budúce využitie budovy zatiaľ nevedia upresniť ani jej noví majitelia. „Chceme tam niečo spraviť, to je pravda, ale zatiaľ to nie je rozhodnuté,“ uviedol jeden z konateľov Jopi Trade, spol. s r.o. Štefan Nagy pre Nitrianske noviny. Nový majiteľ objektu ho však musí využívať v súlade s územným plánom mesta, ktorý okrem výroby dovoľuje čokoľvek – od bývania cez služby až po čerpaciu stanicu.

Firma sa podľa výpisu z obchodného registra zaoberá sprostredkova­teľskou činnosťou, verejnou cestnou nákladnou dopravou, poľnohospodárskou rastlinnou výrobou a požičiavaním motorových vozidiel. Rovnako v súčasnosti prevádzkuje štyri čerpacie stanice, nie je teda vylúčené, že využitie komplexu sa bude uberať aj týmto smerom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM