Veronika Zeiselová Rôzne

Zrušená Váhovica spôsobila veľký rozruch: TAKTO reaguje mesto na obvinenia a výčitky

Na poslednú chvíľu zrušená Váhovica vyvolala veľké ohlasy mladých, slovnými útokmi na rozhodnutie šalianskej radnice nešetrili. Mesto sa však bráni!

Ilustračný obrázok k článku Zrušená Váhovica spôsobila veľký rozruch: TAKTO reaguje mesto na obvinenia a výčitky
Zdroj: Dnes24.sk

Populárna akcia, ktorá sa mala uskutočniť v prvú septembrovú sobotu, sa nekoná. O dôvodoch organizátora na zrušenie sme informovali v článku Populárna Váhovica zrušená: TOTO je dôvod organizátorov!
„Keďže ide o akciu, kde je vstup zadarmo, do 2:00 hod. sa zarába iba čisto na náklady, a aj to by muselo prísť toľko ľudí ako na prvej, aby sme sa dostali aspoň na nulu,“ pvedal pre náš portál Šaľa 24 organizátor Jozef Klačko

Mladí sa proti rozhodnutiu radnice mobilizovali na Facebooku

Fanúšikovia Váhovice boli natoľko sklamaní, že na oficiálnej facebookovej skupine mesta začali organizovať protesty, petície, útočili na predstaviteľom Mestského úradu v Šali Ale mesto sa bráni: „V prvom rade, mesto Váhovicu nezakázalo, ani nezrušilo jej konanie,“ napísala nám Alena Kiácová, vedúca Odboru ekonomiky a podnikania Mestského úradu v Šali.

Sťažnosti na hluk riešil Úrad verejného zdravotníctva

Ľudia sa na hluk šíriaci sa z akcií na oboch stranách Váhu údajne sťažovali počas celého leta. „Prišlo niekoľko sťažností a podnetov k hluku od občanov, riešenie týchto sťažnosti je v kompetencii Úradu verejného zdravotníctva alebo regionálneho úradu verejného zdravotníctva," doplnila Kiácová.

Zákaz predaja, nie hudby

Mesto nezakázalo konanie Váhovice, iba obmedzilo predaj občerstvenia v stánkoch do druhej hodiny rannej. „V prípade, že sa na verejných kultúrnych akciách poskytuje občerstvenie, predávajúci musí mať od mesta povolenie na zriadenie trhového miesta a povolenie na predaj výrobkov a poskytovanie služieb na trhových miestach. Tieto povinnosti stanovuje zákon č. 178/1998 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach v znení neskorších predpisov,“ vysvetľuje. Mesto podmienky predaja na trhových miestach upravuje všeobecne záväzným nariadením, ktorého návrh bude predložený na schválenie Mestskému zastupiteľstvu už budúci týždeň.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM