Zlatica Gregorová Samospráva

Zrekonštruujú cestu medzi Nitrou a Šaľou: Vynovená má byť budúci rok

V júli tohto roka Nitriansky samosprávny kraj zverejnil výzvu na predkladanie ponúk. Jej predmetom sú opravné práce.

Ilustračný obrázok k článku Zrekonštruujú cestu medzi Nitrou a Šaľou: Vynovená má byť budúci rok
Foto: Zlatica Gregorová

Na rekonštrukciu Cesty II/562 Šaľa – Nitra prispejú zdroje Európskej únie v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu 2014 – 2020. Prioritná os je Bezpečná a ekologická doprava v regiónoch a z rozpočtu NSK formou bezhotovostné­ho styku.

Investujú štyri milióny

„Jej predpokladaná hodnota, by sa podľa zverejnených informácií mala pohybovať okolo štyroch miliónov eur, konkrétne to bude 3 578 289,24 eur bez DPH,“ uvádza sa vo Výzve na predkladanie ponúk. Hlavným dôvodom opráv šaliansko – nitrianskej cesty je jej dlhoročné opotrebenie, ako aj nutnosť celkovej modernizácie a zvýšenia bezpečnosti cestnej premávky.

Bezpečnosť aj moderný vzhľad

Opravami by sa mala zlepšiť celková únosnosť konštrukcie vozovky ako aj dosiahnutie jednotných šírok jazdných pruhov. Súčasťou prác bude aj spevnenie krajníc cesty. Počas prác sa vykoná frézovanie existujúceho asfaltového povrchu a po vyspravení problematických miest následné pokrytie novým povrchom doplnenie značení a pod. Kto bude dodávateľom prác ešte nie je známe, isté však je, že by cesta II/562 Šaľa – Nitra mala byť kompletne zrekonštruovaná do konca júna 2018.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM