Peter Štrbo Rôzne

Zrekonštruovanú ulicu Hollého mesto neprebralo!

Preberací deň nedopadol pre realizátora rekonštrukčných prác na ulici Hollého najlepšie. Zástupcovia mesta zistili pri podrobnej kontrole niekoľko závažných nedostatkov a stavbu neprebrali.

To čo sa už dlhšie šepkalo v kuloároch sa v týchto dňoch stalo skutočnosťou. V utorok malo mesto prebrať od dodávateľa stavebných prác zrekonštruovanú ulicu Hollého v mestskej časti Šaľa – Veča, s ktorej realizáciou sa začalo pred štartom letných prázdnin. Počas tohto obdobia mesto viackrát pripomienkovalo realizátorovi nedostatky pri rekonštrukcii, zistené na pravidelných kontrolných dňoch a aj vďaka nespokojným občanom, ktorí boli denno-denne svedkami realizácie tohto projektu. Mesto si skutočne dalo záležať na preberaní a preverovalo množstvo aspektov ako správne zospádovanie cesty, výšku obrubníkov, zakončenie chodníkov či dopravné značenie. Ako neskôr z kontroly vyplynulo, mesto Šaľa bolo zrejme jediné v tomto obchodnom vzťahu, ktoré si dalo na niečom záležať, nakoľko prednostka MsÚ Daniela Vargová musela skonštatovať, že stavbu s takým veľkým počtom nedostatkov mesto nepreberá.

Obyvatelia sídliska sa už po položení novej vozovky sťažovali na obrovské kaluže po daždi a „fušersky“ vyriešené odtekanie vody. Zástupcovia mesta preverili aj túto skutočnosť a nechali cestu niekoľkokrát pokropiť polievacím vozom, aby na vlastné oči videli, či sťažnosti občanov boli opodstatnené. Stojaca voda po celom úseku cesty dala nespokojným občanom za pravdu. Okrem prednostky Daniely Vargovej sa preberacieho dňa zúčastnili aj zástupcovia referátu dopravy, stavebného úradu a referátu územného rozvoja a výstavby.

Podľa zmluvy uzatvorenej s mestom musí realizátor stavebných prác definitívne odstrániť všetky nedostatky do januára. Náklady na tento projekt sa vyšplhali na 240 000 eur, mesto za túto stavbu ešte neplatilo. O výsledku ďalšieho preberacieho dňa vás budeme informovať. Takže „telenovela Hollého“ pokračuje.

Video: Prednostka MsÚ Daniela Vargová sa vyjadruje k nedostatkom zisteným na preberacom dni + zábery z preberacieho dňa

Súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.110211_Mes­to-cestu-s-nedostatkami-nepreberie]Mesto cestu s nedostatkami nepreberie[/link] [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.98266_Ve­canov-cakaju-krusne-casy.52 ]Večanov čakajú krušné časy[/link]

Foto: Momentky z preberacieho dňa, foto č.1 -táto značka tu vôbec nemá byť, naopak pred známym pohostinstvom jedna dôležitá dopravná značka chýba

Na druhý pokus už mesto ulicu Hollého prebralo
1
Galéria
Zrekonštruovanú ulicu Hollého mesto neprebralo!
1
Galéria
Preberanie_holleho
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM