Rastislav Búgel Samospráva

Známa obec podporí šikovných študentov: Poskytne im prospechové štipendium!

Obec Močenok v okrese Šaľa bude dvom najlepším študentom z obce poskytovať prospechové štipendium.

Ilustračný obrázok k článku Známa obec podporí šikovných študentov: Poskytne im prospechové štipendium!
Zdroj: TASR

V rozpočte obce bude už v tomto roku vyčlenených 800 eur, študenti dostanú za ukončený školský rok každý po 400 eur. Návrh všeobecne záväzného nariadenia o prospechovom obecnom štipendiu odsúhlasili poslanci obecného zastupiteľstva.

Študenti z Močenka, ktorí budú spĺňať stanovené kritériá, sa budú môcť uchádzať o prospechové štipendium na základe žiadosti, ktorá bude voľne dostupná na webovej stránke obce.

Výsledky výberu alebo vyhodnotenia stanovených kritérií bude mať na starosti Komisia školstva, mládeže a športu. Obec plánuje pri príležitosti Medzinárodného dňa študentov 17. novembra zorganizovať stretnutie s najlepšími študentmi, počas ktorého im obecné prospechové štipendiá odovzdá.

„Chceme sa zaujímať o mladých ľudí, ktorí odchádzajú z našej obce, z našej základnej školy či z okolitých stredných škôl študovať do iných miest, často aj do zahraničia. V mnohých prípadoch svojím prístupom k štúdiu veľmi pozitívne reprezentujú nielen samých seba, ale aj našu obec,“ zdôvodnil rozhodnutie obce starosta Roman Urbánik. Štipendium je určené študentom denného štúdia vysokých škôl, ktorí nepresiahnu vek 27 rokov. Študovať môžu nielen na slovenských, ale aj zahraničných vysokých školách.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM