Zlatica Gregorová Samospráva

Žihárec sa rozmáha: Stavajú tu ďalšie nájomné byty

Starosta obce nedávno spomenul, že obec plánuje vybudovať zberný dvor, chodníky a poskytnúť ďalšie bývanie. A bude to čo nevidieť.

Ilustračný obrázok k článku Žihárec sa rozmáha: Stavajú tu ďalšie nájomné byty
Zdroj: TASR

V obci Žihárec v šalianskom okrese vybudujú ďalšie nájomné byty. Celkovo by ich nakoniec malo byť 56. Aktuálne je v pláne výstavba 8 bytových jednotiek nájomných bytov. V týchto dňoch už je zrejmé, kto, kedy a za koľko nové byty postaví.

Stavať bude šalianska firma

Začiatok výstavby nájomných bytov sa predpokladá na prvý júnový deň tohto roka. Výstavbu bude realizovať víťaz Verejného obstarávania, šalianska firma Bautech Projekt s r.o. Šaľa. Plánovaný termín dokončenia je stanovený na 30. 10. 2018. V projekte sa počíta s množstvom prác, ktoré si budúca novostavba bude vyžadovať.

Trojizbové byty v Žihárci

„Pracovníci firmy vykonajú zemné práce, medzi ktoré patrí hĺbenie rýh ako i uloženie výkopu. Súčasťou stavebných prác bude uloženie vankúšov pod základy, debnenie i použitie výstuží. Pri budovaní nosných konštrukcií sa použijú prefabrikáty aj keramické preklady,“ píše sa na stránke obce. Byty budú zateplené, každý bude disponovať okrem iného i samostatným vodomerom a plastovými oknami.

Ako náš portál informovala pracovníčka Obecného úradu v Žihárci, byty by podľa všetkého mali byť trojizbové. V bezprostrednej blízkosti novostavby pribudne i prístupový chodník, ktorý bude dlhý prib. 72 m2. Celková suma, ktoré obec Žihárec investuje do výstavby je 184 188,04 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM