Peter Štrbo Futbal

Žiačky v Žiline vybojovali bronz

Družstvo žiačok FK Slovan Duslo Šaľa sa predstavilo na kvalitne obsadenom halovom turnaji v Žiline, kde si zmerala sily takmer celá slovenská špička v tejto kategórii. Šalianky ostali len tesne za bránami finále a vybojovali bronzové medaily.

Turnaja VIX CUP v Žiline sa zúčastnilo 8 družstiev, v skupine „A“ štartovali Žilina, Ostava, Vranov a Pakostov, v druhej skupine sa predstavili Šaľa, Humenné, Trenčianske Teplice a Spišská Nová Ves. Mladé Šalianky svoju skupinu po dvoch víťazstvách a jednej remíze vyhrali a v semifinále ich čakal Pakostov. V stretnutí viedli 1:0, no urobili 2 veľké chyby a súper ich zaváhanie využil a zdolal Šaľu 2:1 (Čopíková). Namiesto finále ich čakal boj o bronz. V stretnutí s Trenčianskymi Teplicami žiačky Šale po góle Nosianovej viedli 1:0, súper však dokázal vyrovnať na 1:1 a o víťazovi sa rozhodovalo až v penaltovom rozstrele. Tam už boli naše futbalistky úspešnejšie a na kvalitne obsadenom turnaji vybojovali bronz . Na turnaji štartovala v celá slovenská mládežnícka špička : Šaľa, Žilina, Pakostov, Trenčianske Teplice, chýbal iba Slovan Bratislava. V All-star tíme mala Šaľa dvojnásobné zastúpenie : brankárku Lianu Póňovú a kanonierku Petru Čopíkovú.

Výsledky v základnej skupine:

Spišká Nová Ves – Šaľa 2:2 góly: Čopíková 2 Trenčianske Teplice – Šaľa 0:1 gól: Šandalová Šaľa – Humenné 2:0 góly: Nosianová 2 // V šalianskom drese sa predstavili: //Póňová, Matúšková, Čopíková, Speková, Očovská, Horváthová Ž., Horváthová D., Nosianová, Kelemenová, Šurnovská, Hučková, Šandalová, Nagyová, Juríková, Moťovská , Botková

Realizačný tím touto cestou ďakuje pánovi Wollnerovi, ktorý sa nemalou mierou zaslúžil o to, aby dievčatá vôbec mohli vycestovať na tento turnaj a rovnako aj Ivanovi Kováčovi, ktorý finančne podporil výpravu žiačok Šale.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM