Peter Štrbo Futbal

Žiačky Šale po krajskom kole ovládli aj celoslovenské finále

Po víťazstve na krajskom kole Mini Champions Ligy triumfovali mladé futbalistky Šale aj na celoslovenskom finále vo Zvolene, kde zdolali všetky svoje súperky a turnajom tak prešli bez jedinej prehry.

Šalianske futbalové nádeje sú v tomto roku nezastaviteľné a valcujú všetko, čo sa im postaví do cesty. Pred dvomi týždňami prešli „bez straty kvetinky“ krajským kolom turnaja organizovaného SFZ a postúpili do celoslovenského finále, ktoré sa konalo 13.10. vo Zvolene. Na celoslovenskom finále Mini Champions Ligy naše mladé futbalistky jasne ukázali, že si okrem tradičných futbalových ihrísk veľmi dobre „rozumejú“ aj s miniihriskami a svojimi výkonmi potvrdili, že v tejto sezóne nemajú na Slovensku konkurenciu. Vo Zvolene odohrali naše dievčatá štyri zápasy. Postupne sa stretli s Pakostovom, Humenným, Žilinou a Slovanom, teda s kompletnou slovenskou špičkou v tejto vekovej kategórii. Šaľa zdolala všetkých svojich súperov a zaslúžene sa tak stala celkovým víťazom Mini Champions League 2011. ** V týchto dueloch Duslo inkasovalo len dvakrát (oba góly v stretnutí s Pakostovom), pričom skórovalo až 15 krát!!! Okrem titulu teší aj individuálny úspech **Petry Čopíkovej, ktorá sa so šiestimi gólmi stala najlepšou strelkyňou turnaja.

Slovenské finále – výsledky:

**Šaľa – Pakostov 3:2 ** góly: Čopíková, Speková 2

**Šaľa – Humenné 3:0 ** góly: Šandalová 2, Speková

**Šaľa – Žilina 5:0 ** góly: Čopíková 3, Moťovská, Očovská

**Šaľa – Slovan 4:0 ** góly: Čopíková 2, Šurnovská, Nosianová

Na tomto úspechu sa podieľali hráčky: Póňová Liana, Matúšková Veronika, Čopíková Petra, Očovská Cyntia, Šandalová Petra, Šurnovská Martina, Horváthová Žaneta, Horváthová Dóra, Rasková Mónika, Nosianová Nikola, Botková Natália, Nagyová Laura, Moťovská Michaela, Speková Friderika, Kelemenová Nina

Mini Champions League je súčasťou grassroots programu SFZ. Je to futbalová súťaž na miniihriskách s umelou trávou pre chlapcov a dievčatá v kategóriách mladších žiakov U12 a starších žiačok U16.

Súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.113361_Kraj­ske-kolo-Mini-Champions-ligy-ovladli-ziacky-Sale]Krajské kolo Mini Champions ligy ovládli žiačky Šale[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM