Rôzne Správy

Zaujímavá loď brázdi vody Váhu: Na výlet môže zobrať každého

Predĺžte si leto a vyberte sa na vodu. Do konca septembra máte na výber z viacerých trás.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá loď brázdi vody Váhu:  Na výlet môže zobrať každého
3
Galéria
Zdroj: Facebook

Najmä počas letných mesiacov sa premávajú po našich vodných tokoch výletné lode. Už akosi tradične sú späté s letom a prírodou. Kto má rád vôňu vody a vietor vo vlasoch takejto plavbe iste neodolá. K lodivodom, ktorí sa plavia na lodi po Váhu patrí i Richard Borsos. So svojou loďou sa plaví rád. Preváža ľudí, ktorí majú chuť plaviť sa 6 miestnou motorovou loďou trasami: Šaľa – Kráľová n/V(priehrada), Šaľa – Selice (priehrada), alebo aj Šaľa – Zemné, Komoča, Kolárovo až po Komárno.

Richard pracuje z domu ako programátor. „Na jar a v lete som hľadal alternatívu, aby som nebol zatvorený stále doma. Rozmýšľal som nad klasickým hausbótom, ale to by som bol tiež len na jednom mieste.. nakoniec mi napadla táto loď," povedal lodivod Richard.

Zujímalo nás, aká je finančná náročnosť takéhoto koníčka. „Najnáročnejšie bolo dať ju postaviť. Loď je vyrobená na mieru, nič podobné som nenašiel už hotové. Ale inak je bezúdržbová – materiál je hliník, takže nehrdzavie, čo je veľkou výhodou. Predpokladám, že ešte celkom náročné bude dokončenie interiéru (ale to postupne). Čo sa poplatkov týka, je potrebné platiť len parkovné. Potom sú to náklady na prepravu lode, to znamená na jar, keď sa loď spúšťa na vodu a po sezóne pri vyťahovaní z vody. Plus ešte servis motora 1× do roka. Loď, na ktorej sa plavím je nová, ešte v záruke,“ prezradil sympatický lodivod. Richard dodáva, že po 3 rokoch si môže robiť servis aj sám. Loď sa plaví výletnou rýchlosťou 10 km/h.

Richard rád odvezie každého, kto má chuť. Podľa jeho slov mal zatiaľ šťastie na sympatických ľudí každého veku . Najviac sa tešia rodiny s deťmi, pre ktoré je plavba obrovským zážitkom. Viezli sa už aj plavebnými komorami, napr.: na Selickej priehrade. Na lodný výlet k tejto priehrade si naplánujte približne 4 hodiny. Ostatné plavby trvajú približne dve hodiny.

Foto: Hausbót Váh

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM