Aktualizované Veronika Zeiselová Krimi

Zásahy kukláčov v kraji pokračujú: Medzi obvinenými aj Marek (31) zo Šale!

Policajti Národnej kriminálnej agentúry uskutočnili v Dunajskej Strede a Šali protidrogovú akciu. Zadržali troch ľudí a drogy za niekoľko tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Zásahy kukláčov v kraji pokračujú: Medzi obvinenými aj Marek (31) zo Šale!
Foto: - - / Zdroj: TASR

Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zrealizovali v Dunajskej Strede a Šali protidrogovú akciu. Vďaka nej zadržali tri osoby a drogy v hodnote 22 000 eur. Informoval tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Našli viac ako 350 gramov pervitínu

Polícia podľa jeho slov vykonala viaceré domové prehliadky a skontrolovala aj niekoľko motorových vozidiel. „Počas akcie zadržali tri osoby, ktoré vyšetrovateľ už obvinil z drogovej trestnej činnosti,“ spresnil hovorca. K zadržaniu osôb došlo tesne pred plánovanou distribúciou drog. „Policajti pri razii našli viac ako 350 gramov pervitínu a 50 gramov kokaínu, ktoré už skúmajú experti v kriminalistickom laboratóriu,“ uviedol Slivka.

Hľadali zdroj

Akcia bola podľa Slivku zameraná priamo na zdroj drog, ktorý díleri využívali. „To je aj prípad dvojice 37-ročného Petra H. a 29-ročnej Viktórie C., ktorí mali drogy pravidelne odoberať od 31-ročného Mareka B. zo Šale,“ uviedol hovorca. V tomto prípade išlo najčastejšie o pervitín. Ten mali podľa slov Slivku ďalej predávať v Dunajskej Strede a okolitých obciach a časť získaných peňazí investovať do drogového obchodu. „Obvinení sa v súčasnosti nachádzajú vo väzbe,“ spresnil Slivka. V prípade dokázania viny im hrozí za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok a ich držanie či obchodovanie s nimi trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Zásahy kukláčov už prebehli v uplynulom období aj v okolitých mestách v Nových Zámkoch aj v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM